Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 feb 2011 - Anul XVI, nr. 41 (4639)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Compozitorul John Strauss, premiat cu Emmy şi Grammy, a murit la vârsta de 90 de ani

 

Compozitorul american John Strauss, premiat cu Emmy şi Grammy, a murit pe 14 februarie, la Los Angeles, la vârsta de 90 de ani, din cauza unor complicaţii produse de maladia Parkinson de care suferea, informează variety.com.

John Strauss şi-a început cariera compunând muzica pentru o serie de emisiuni de televiziune, precum "Car 54", "Where Are You?" şi "The Phil Silvers Show". A fost nominalizat la premiile Emmy în 1976, la categoria "editare de sunet", pentru "The Boy in the Plastic Bubble", câştigând în cele din urmă acest premiu în 1977, pentru "The Amazing Howard Hughes". A compus coloana sonoră a serialului "L.A. Law".

În cinematografie, Strauss a compus coloana sonoră pentru filmul original "The Heartbreak Kid" (1972) şi pentru patru lungmetraje regizate de Milos Forman: "Amadeus", premiat cu Oscar în 1984, "Hair" (1979), "Ragtime/ Vremuri de restrişte" (1981) şi "Valmont" (1989).

John Strauss a colaborat şi cu regizorul Wood Allen, fiind editor muzical pentru două dintre filmele acestuia - "Take the Money and Run" (1969) şi "Bananas" (1971) - şi editor de sunet pentru filmul "Tot ce aţi vrut să ştiţi despre sex/ Everything You Always Wanted to Know About Sex" (1972).

A fost editorul muzical al filmelor "Abatorul cinci/ Slaughterhouse-Five", "Fraţii Blues/ The Blues Brothers", "Zoo Suit" şi "Piraţii din Penzance/ The Pirates of Penzance".

John Strauss a produs, totodată, materialul discografic ce a conţinut coloana sonoră a filmului "Amadeus", pentru care a fost recompensat cu un premiu Grammy în 1984, la categoria "cel mai bun album de muzică clasică". 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Compozitorul John Strauss, premiat cu Emmy şi Grammy, a murit la vârsta de 90 de ani.
 Vizualizări articol: 438 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Compozitorul John Strauss, premiat cu Emmy şi Grammy, a murit la vârsta de 90 de ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei