Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 oct 2010 - Anul XV, nr. 237 (4528)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şomajul, profesia a tot mai mulţi absolvenţi de facultate, duminică, la "România, te iubesc! "

Pro TV va difuza, duminică, de la ora 18:00, în emisiunea "România, te iubesc!", o anchetă despre "fabrica" de şomeri din România, realizată de corespondentul Ştirilor Pro TV Anca Nastasi, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Tot mai mulţi absolvenţi de facultate ajung să facă performanţă într-o nouă carieră, deopotrivă frustrantă şi revoltătoare: şomajul. Corespondentul Ştirilor Pro TV Anca Nastasi prezintă duminică, de la 18:00, la "România, te iubesc!" felul în care universităţile româneşti scot şomeri pe bandă rulantă, pentru că oferta lor nu are nici o legătură cu cererea de pe piaţa muncii din România.

Numai în anul 2009, peste 21.000 de oameni s-au văzut cu diploma de licenţă şi au vrut să se facă jurişti, peste 22.000 pedagogi, 12.000 de filologi şi jurnalişti şi 14.000 de specialişti în ştiinţe politice. Iar dacă România nu are o economie care duduie, ea compensează în schimb cu economiştii proaspăt ieşiţi de pe băncile facultăţilor: nu mai puţin de 67.000. Nici cei care şi-au ales o meserie tehnică nu se află într-o situaţie mai fericită, iar economia care stă pe butuci nu permite inginerilor, constructorilor şi arhitecţilor să clădească mai nimic, cu atât mai puţin propria carieră.

Tuturor le rămâne o singură speranţă: aceea de a fi sănătoşi, nu de alta, dar nu prea mai are nici cine să-i trateze. 8000 - acesta este numărul medicilor absolvenţi în 2009, care au dat România pe străinătate, cea care a oferit condiţii de lucru umane şi salarii demne.

Românii se află în situaţia de a nu mai şti ce drum să-şi aleagă în viaţă şi nici pentru cei fără studii superioare situaţia nu este mai bună. Faţă de anul trecut, locurile de muncă s-au înjumătăţit, iar pesimiştii atrag atenţia asupra faptului că actuala criză a joburilor va dura până după 2013, deoarece firmele nu vor căuta forţă de muncă imediat ce se vor redresa, ci abia mai târziu.

La problemele tinerilor se adaugă o problemă a tuturor: statul român cheltuieşte o groază de bani pentru pregătirea unor specialişti de la care nu va încasa niciodată nici un impozit. Spre exemplu, un singur student la medicină, costă statul, pe an, 6.525 de lei.

Totodată, duminică, la "România, te iubesc!" va fi prezentată o anchetă şi despre oameni foarte tineri care au reuşit să câştige bani bazându-se numai pe mintea şi pe talentul lor. Duminică, în aceeaşi ediţie a emisiunii, telespectatorii Pro TV vor putea cunoaşte câţiva dintre cei care nu ştiu ce înseamnă criză, şefi duri, sunt proprii lor angajaţi, nu cer nimic de la guvern şi nu aşteaptă pensia. Este vorba despre reprezentanţii unei noi generaţii, Y.U.P – Young Professionals Uprising, ce se referă la băieţii furioşi ai anilor ’90, care au reuşit să facă bani grei plecând de la zero, fără împrumuturi bancare, fără vreo moştenire fabuloasă. Ceea ce-i diferenţiază este însă stilul lor de viaţă, foarte activ, în permanenţă înconjuraţi de prieteni şi pe ringurile celor mai tari cluburi din Bucureşti. Dacă pentru unii sunt modele, iar pentru alţii aventurieri, cel mai important rămâne faptul că pentru ei înşişi sunt liberi. Trăiesc fără bariere, fără obligaţii, iar curajul lor nebun le permite să-şi trăiască viaţa după propriile principii, într-o lume în care alţii fac regulile, iar cei mai mulţi sunt doar simpli jucători.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şomajul, profesia a tot mai mulţi absolvenţi de facultate, duminică, la "România, te iubesc! ".
 Vizualizări articol: 498 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Şomajul, profesia a tot mai mulţi absolvenţi de facultate, duminică, la "România, te iubesc! "5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei