Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 sep 2010 - Anul XV, nr. 230 (4521)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vaya con Dios revine în România, pentru un concert pe 11 noiembrie

Vaya con Dios revine în România, pentru un concert care va avea loc pe 11 noiembrie la Fratelli Studios din Capitală, informează eventim.ro.

Biletele pentru concertul Vaya con Dios din 11 noiembrie sunt disponibile la preţul de 200 de lei.

Povestea formaţiei a început în Belgia, în urmă cu mai bine de 20 de ani. Anii '80 reprezentau epoca la care vocea lui Dani Klein putea fi auzită în diverse spoturi radio sau în cluburi obscure, ca solistă a trupei Arbeid Adelt. Succesul s-a lăsat aşteptat până ce Klein, alături de chitaristul Willy Lambregt şi contrabasistul Dirk Schoufs au hotărât să pună bazele unei noi formaţii. Împărtăşeau aceleaşi gusturi muzicale: jazzul, opera şi muzica gipsy, genuri nu foarte apreciate în acea vreme la Bruxelles. Noua trupă se numea Vaya Con Dios ("Du-te cu Dumnezeu"), o denumire spaniolă, preluată dintr-un documentar tv despre cartierul cubanez din Miami. Cei trei nu aveau planuri măreţe pentru viitor - îşi propuneau pur şi simplu să vadă cum sună atunci când amesteci rockul cu ritmurile latine, blues, flamenco şi şansonete.

Cu albumul "Night Owls" din 1990, Vaya con Dios a ajuns să vândă milioane de albume. Influenţele spaniole s-au resimţit din plin pe primele două albume ale trupei, ce cuprindeau piese devenite hituri în întreaga lume - "Puerto Rico", "Don't Cry For Louie", "Nah neh nah". Muzica lor a fost o adevărată gură de aer proaspăt în comparaţie cu mainstream-ul anilor '80: avea culoare, soul, pasiune şi fler.

Însă sub presiunea celebrităţii, trupa a început să se destrame. Willy Lambregt a părăsit trupa, Dirk Schoufs, partenerul lui Dani de scenă şi de viaţă, a plecat, de asemenea, din Vaya con Dios şi a murit la scurt timp după. Devastată, Dani îşi strânge forţele şi lansează solo tulburătorul "Time Flies", urmat de un alt album la fel de melancolic, "Roots & Wings". După care s-a aşternut o tăcere îndelungată, timp în care ea şi-a refăcut forţele.

Reîntoarcerea la muzică s-a produs în 1999, cu albumul "Purple Prose", şi apoi, şi mai hotărât, în 2004, cu "The Promise", care include hiturile "Je l'aime, Je l'aime" şi "Don't Deny". În 2006 a fost lansat cel mai important album al trupei, "The Ultimate Collection". Materialul recompune istoria celei mai cunoscute trupe belgiene, care şi-a menţinut popularitatea, de-a lungul anilor, în rândul a milioane de fani europeni. De asemenea, în 2009 trupa a lansat albumul "Comme on est venu".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vaya con Dios revine în România, pentru un concert pe 11 noiembrie.
 Vizualizări articol: 410 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Vaya con Dios revine în România, pentru un concert pe 11 noiembrie1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei