Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 aug 2010 - Anul XV, nr. 185 (4476)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lumea afacerilor

Consilierea în carieră

Dacă eşti într-o situaţie dificilă si nu te poţi decide ce direcţie de dezvoltare profesională, să alegi, este indicat să te adresezi unui specialist care să îţi ofere suport pentru orientarea în carieră . Acesta are un rol de mediere şi te  poate ajuta să îţi identifici calităţile şi defectele, să-ţi adaptezi sistemul de valori, să-ti identifici capacităţile şi să-ţi structurezi  scopurile pe care decizi să le urmăreşti. Altfel spus, consilierul în carieră este un specialist  care,  analizează obiectiv  competentele tale, şi te motivează să-ţi restructurezi planurile privind cariera, să-ţi delimitezi potenţialul, calităţile, abilităţile, deprinderile, să cunoşti nevoile  pieţei muncii, să dobândeşti, încredere în sine. El te ajută să-ţi identifici calităţile necesare pentru o anumită direcţie profesională (fie ca vrei sa schimbi doar funcţia sau chiar domeniul) şi să le raportezi la informaţiile despre carieră. Un bun consilier nu te critică, nu te judecă, nu-ţi oferă sfaturi cu privire la alegerea făcută şi nici nu-ţi impune un anumit drum sau o anumită “reţetă a succesului”. El te poate ajuta doar să înţelegi care sunt acele proceduri şi strategii asociate schimbării de carieră. O condiţie de bază a reuşitei profesionale este să fii încă de la început pregătit pentru viitor, hotărât, flexibil şi în acelaşi timp adaptabil la numeroasele schimbări sociale şi personale care intervin pe traseul profesional. Principalele avantaje ale consilierii profesionale sunt:

• furnizarea de informaţii utile cu privire la posibilităţile de dezvoltare şi dinamica pieţei de muncă;

• conştientizarea calităţilor, abilităţilor şi cunoştinţelor necesare viitoarei cariere; 

• ajustarea nevoilor individuale la cerinţele concrete ale pieţei forţei de muncă;

• furnizarea informaţiilor necesare definirii scopurilor propuse atât în viaţa privată, cât şi în carieră. Pentru a deveni consilier ai nevoie de o serie de calităţi şi abilităţi, pe care ţi le dezvolţi din momentul in care te înscrii la cursurile de specialitate, dezvoltare care se extinde pe tot parcursul vieţii profesionale. Cei care apelează la serviciile unui consilier de carieră sunt în special tinerii aflaţi la început de drum, dar şi alte persoane care, fie doresc sa ocupe un nivel mai înalt în ierarhia firmelor, fie îşi dau seama că domeniul în care au profesat până acum nu este cel care le aduce împlinirile profesionale dorite.

Mihai Moisoiu
Psiholog – Psihologia Muncii – Organizaţională

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierea în carieră.
 Vizualizări articol: 381 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consilierea în carieră0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei