Rulourile cu brânză Cheddar şi extract de drojdie reprezintă o alternativă delicioasă şi o alegere excelentă pentru micul-dejun, informează dailymail.co.uk.
Numărul de porţii: 12-15
Ingrediente:
175 de grame de făină integrală
sare şi piper
1/2 lingură de muştar (pudră)
50 de grame de osânză sau margarină
50 de grame de brânză Cheddar răzuită
1 ou
1 borcan de Marmite (extract de drojdie)
Mod de preparare:
Încălziţi cuptorul la temperatura de 180 grade Celsius şi ungeţi două tăvi de copt.
Cerneţi făina în tavă, adăugând apoi sarea, piperul şi muştarul. Puneţi în tavă bucăţile de osânză sau de margarină şi adăugaţi brânza rasă. Amestecaţi bine această compoziţie peste care adăugaţi treptat un ou bătut până ce obţineţi un aluat suficient de consistent pentru a putea fi rulat.
Întindeţi aluatul în tavă şi turnaţi peste el marmelada Marmite. Rulaţi aluatul ca pe un salam de biscuiţi şi apoi tăiaţi-l în bucăţi groase.
Aşezaţi aceste bucăţi în tava de copt şi ungeţi-le cu puţin lapte.
Coaceţi până rulourile capătă o nuanţă de galben-pal şi devin tari la atingere. Lăsaţi-le să se răcească în tavă.