Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 feb 2010 - Anul XV, nr. 43 (4334)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"Eu când vreau să fluier, fluier" a primit şi "Jury Grand Prix", la Festivalul de Film de la Berlin

Lungmetrajul "Eu când vreau să fluier, fluier", de Florin Şerban, a primit "Jury Grand Prix - Silver Bear/ Marele Premiu al Juriului - Ursul de Argint", după ce a obţinut şi distincţia "Alfred Bauer", oferită pentru noi perspective în arta cinematografică, la gala Festivalului de Film de la Berlin.

Ceremonia de decernare a premiilor a început la ora 20.00 (ora României) şi s-a desfăşurat, la Berlin.

Alături de Florin Şerban, pe scenă au urcat, pentru a ridica "Jury Grand Prix - Silver Bear/ Marele Premiu al Juriului - Ursul de Argint", actorii Ada Condeescu şi George Piştereanu. Premiul le-a fost înmânat de actriţa Renée Zellweger.

"Îi mulţumesc lui Florin (Şerban, n.r.) pentru acest premiu. El a văzut acel ceva în mine când alţii n-au văzut", a spus, pe scenă, Ada Condeescu.

George Piştereanu a mulţumit colegilor de platou şi actorilor neprofesionişti din penitenciar, care au jucat în film. "Mulţumesc colegilor de platou şi celor din penitenciar, celor care au ieşit din penitenciar. Filmul acesta este şi al lor, al tuturor", a spus Piştereanu pe scenă.

Pelicula "Eu când vreau să fluier, fluier" a primit la Berlin şi premiul "Alfred Bauer", oferit pentru noi perspective în arta cinematografică.

Lungmetrajul "Eu când vreau să fluier, fluier" este o poveste despre emoţie şi despre lupta cu sinele pentru eliberarea sufletului, traseu spus prin luptă fizică, mimică şi, uneori, cuvinte.

Povestea lui Silviu (George Piştereanu), un tânăr încarcerat de patru ani într-un penitenciar pe malul Dunării, care a avansat în ierarhia de dormitor, devenind Jupân, este prezentată de regizor simplu. Florin Şerban alege să exprime drama tânărului - care, cu două săptămâni înainte de eliberare, află că mama lui s-a întors acasă după mult timp petrecut în Italia şi vrea să îl ia pe fratele lui mai mic acolo - în special prin prisma mimicii şi a gesturilor tânărului, cu prea puţin dialog şi, uneori, neesenţial pentru personaj.

Într-o cronică publicată de Screen Daily, criticul Dan Făinaru a descris pelicula lui Florin Şerban într-un singur cuvânt: "brută". "«Brut» este cuvântul care poate să descrie acest film de debut şi calitatea sa excepţională. Povestea unui deţinut de 18 ani, Silviu (George Piştereanu), care urmează să fie eliberat curând, dar care pare că vrea să îşi saboteze eliberarea are, bineînţeles câteva neajunsuri, dar este mai autentic decât alte filme asemănătoare, care sunt realizate cu mijloace mai sofisticate, de regizori cu experienţă", scrie Screen Daily, care califică "Eu când vreau să fluier, fluier" ca fiind "un aport meritoriu la noul val al cinematografieie româneşti".

De cealaltă parte, criticul Jay Weissberg, de la Variety, a avut un entuziasm reţinut faţă de pelicula lui Florin Şerban. Acesta a apreciat, însă, jocul neprofesioniştilor din film. "«Eu când vreau să fluier, fluier» este un film închegat, pe care spectatorii de la festivaluri îl apreciază şi care are potenţial de a rula şi în cinematografele din afara circuitului festivalier", scrie Weissberg.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Eu când vreau să fluier, fluier" a primit şi "Jury Grand Prix", la Festivalul de Film de la Berlin.
 Vizualizări articol: 609 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
"Eu când vreau să fluier, fluier" a primit şi "Jury Grand Prix", la Festivalul de Film de la Berlin5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei