Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 feb 2010 - Anul XV, nr. 43 (4334)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alimentaţia vegetariană, dăunătoare pentru mediu

Alimentaţia vegetariană poate fi mai dăunătoare pentru mediul înconjurător decât stilul de viaţă bazat pe diete alimentare ce conţin carne, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Cranfield din Marea Britanie, informează Daily Mail, în ediţia online.

Activiştii ecologişti şi adepţii dietelor vegetariene au insistat vreme de mulţi ani, atrăgându-le atenţia persoanelor care consumă carne în dietele lor zilnice asupra faptul că industria creşterii animalelor reprezintă o sursă majoră de poluare a atmosferei terestre cu gaze cu efect de seră.

Oamenii de ştiinţă au relevat recent însă că renunţarea la produsele din carne nu este o alternativă ecologică aşa cum se credea în trecut.

Studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea Cranfield (Marea Britanie) a relevat faptul că renunţarea la carnea de vită sau de oaie din alimentaţie, în favoarea produselor substituente importate, precum Tofu şi Quorn, conduce la creşterea suprafeţelor de terenuri cultivate, favorizând fenomenul de despădurire.

În plus, tehnologiile de producţie folosite pentru fabricarea produselor alimentare ce înlocuiesc carnea sunt mari consumatoare de energie, iar produsele finite sunt intens procesate, se afirmă în acest studiu, ce ca fost comandat de World Wide Fund for Nature (WWF).

Donal Murphy-Bokern, unul dintre autorii acestui studiu şi fost director al Departamentului pentru Mediu, Alimentaţie şi Agricultură din Marea Britanie, a declarat într-un interviu acordat revistei Times: "Pentru anumite persoane, Tofu şi alţi substituenţi pentru carne simbolizează produse ecologice, însă ele nu merită cu adevărat această «medalie de onoare» pe care anumite persoane le-o acordă".

La rândul ei, Liz O'Neill, de la Vegetarian Society, a declarat: "Dacă doreşti să reduci impactul negativ asupra mediului înconjurător alegând să devii vegetarian, atunci cu siguranţă nu este o idee prea bună să te bazezi pe produse alimentare intens procesate".

Un purtător de cuvânt din partea WWF a ţinut să reamintească totuşi că industria de creştere a animalelor produce mari cantităţi de metan, un gaz cu efect de seră mult mai puternic decât dioxidul de carbon.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alimentaţia vegetariană, dăunătoare pentru mediu.
 Vizualizări articol: 351 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Alimentaţia vegetariană, dăunătoare pentru mediu5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei