Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 feb 2010 - Anul XV, nr. 39 (4330)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dimensiunea prezervativului - un motiv de îngrijorare pentru bărbaţi

Prea lung sau prea scurt, prea strâmt sau prea larg, un prezervativ nepotrivit poate nu doar să alunece sau să se rupă, favorizând bolile transmisibile pe cale sexuală, dar şi să reducă considerabil plăcerea în timpul actului sexual, potrivit unui studiu preluat de AFP.
Cercetătorii de la Institutul Kinsey din cadrul Universităţii Indiana (Statele Unite ale Americii) au analizat chestionarele completate de 436 de bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 67 de ani. Voluntarii, recrutaţi cu ajutorul site-ului unui distribuitor de prezervative, au declarat că au folosit prezervative pentru a întreţine relaţii sexuale în precedentele trei luni.
Potrivit cercetătorilor, aproape jumătate dintre respondenţi (44,7%) au raportat că au trăit experienţa neplăcută a folosirii unor prezervative nepotrivite. Utilizatorii unor prezervative nepotrivite se confruntă cu un risc de 2,5 ori mai mare ca aceste mijloace de protecţie să alunece sau să se rupă şi cu un risc de 5 ori mai mare de a suferi diverse iritaţii la nivelul penisului.
Ei se confruntă, totodată, cu un risc de două ori mai mare de a avea probleme de erecţie sau dificultăţi (sau partenerele lor) de a ajunge la orgasm. În plus, există un risc de două ori mai mare ca prezervativul să alunece înainte de sfârşitul actului sexual.
Studiul, al cărui neajuns este faptul că a fost realizat pe baza declaraţiilor unor voluntari, a demonstrat, totuşi, necesitatea implementării unor "mesaje sanitare", pentru a determina bărbaţii să îşi aleagă prezervativele cu mărimea cea mai potrivită, au explicat autorii Richard Crosby şi Bill Yarber.
Bill Yarber a declarat, într-un podcast (http://podcast.bmj.com/sti), că fabricanţii de prezervative ar trebui să redenumească cea mai mică mărime cu sintagma "large" (mare), apoi mărimea medie cu sintagma "extra large" etc. "Bărbaţii nu vor dori să cumpere prezervative marcate «small» (mic) sau «extra small»", a adăugat el.
Studiul a fost publicat marţi în revista Sexually Transmitted Infections.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dimensiunea prezervativului - un motiv de îngrijorare pentru bărbaţi.
 Vizualizări articol: 728 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Dimensiunea prezervativului - un motiv de îngrijorare pentru bărbaţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei