Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 feb 2010 - Anul XV, nr. 39 (4330)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senatorii nu vor mai primi ziare, ci doar o revistă a presei

Conducerea Senatului a decis, ieri, limitarea cheltuielilor destinate presei zilnice, preşedintele forului şi grupurile parlamentare urmând să primească în continuare ziare, în timp ce restul senatorilor vor trebui să se mulţumească doar cu o revistă a presei întocmită de Secretariatul General.
Chestorul Ioan Chelaru a anunţat, ieri, că decizia luată de membrii Biroului permanent al Senatului a fost determinată de restricţiile bugetare.
El a precizat că doar preşedintele Senatului şi grupurile parlamentare vor mai primi presa scrisă, restul senatorilor urmând să beneficieze zilnic doar o revistă a presei întocmită de o echipă din partea Secretariatului General, potrivit unui memorandum legat de achiziţionarea de produse şi servicii.
"Având în vedere bugetul extrem de redus pe care Senatul îl are, suma care a fost repartizată pentru acest articol bugetar este de numai 200 de mii de lei, situaţie în care cheltuielile efectuate cu presa scrisă pentru întreg anul 2010 s-a ajuns la un pic peste 100.000 de lei, urmând ca numai grupurile parlamentare şi preşedintele Senatului să primească presă scrisă într-o proporţie adecvată anilor anteriori", a spus Chelaru.
El a adăugat că a fost găsită soluţia ca Secretariatul General al Senatului să "încropească" o echipă care să redacteze, în fiecare dimineaţă, până la ora 08.00, o revistă a presei care să fie prezentată tuturor senatorilor în mapa de lucru.
Pe de altă parte, el a adăugat că Senatul a mai aprobat şi punerea în funcţiune a unei aplicaţii pe pagina web a Senatului referitoare la cheltuielile realizate de senatori.
"A fost o solicitare din partea mai multor organisme non-guvernamentale. În acest moment, cheltuielile senatorilor pot fi vizualizate pe domenii în raport cu criteriile obişnuite - deplasări făcute, locul unde domiciliază, colegiul, etc. Toate cheltuielile sunt la dispoziţia publicului larg", a precizat Chelaru.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorii nu vor mai primi ziare, ci doar o revistă a presei.
 Vizualizări articol: 412 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatorii nu vor mai primi ziare, ci doar o revistă a presei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei