Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 ian 2010 - Anul XV, nr. 17 (4308)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Parisul - decor pentru 830 de filme în 2009

Capitala franceză a servit, în 2009, drept decor pentru 830 de filme, între care producţii pentru televiziune, scurtmetaje, lungmetraje, documentare şi clipuri publicitare, în scădere cu 1,2% comparativ cu anul trecut, potrivit unui comunicat al primăriei din Paris, citat de AFP.
"Într-un context economic dificil, anul este marcat de o menţinere a activităţii cinematografice, chiar dacă numărul de producţii de lungmetraje a scăzut", se arată în comunicatul primăriei din Paris.
Producţia cinematografică a scăzut cu 10% în 2009, în Franţa, potrivit estimărilor publicate în luna decembrie de către Federaţia industriilor cinematografice, ale audiovizualului ale multimedia publicate.
Potrivit primăriei din Paris, în 2009, în capitala franceză au fost filmate 90 de lungmetraje, 66 de documentare, 148 de producţii studenţeşti, 124 de filme pentru televiziune, 139 de spoturi publicitate, fiind realizate şi 126 de afişe publicitare.
Producţiile au fost turnate într-un total 3.318 de zile, fiind folosite 4.500 de decoruri naturale.
Clint Eastwood a filmat, anul trecut, în Paris, cadre pentru filmul său "Hereafter", în care apar actorii Cécile de France şi Matt Damon. De asemenea, Christopher Nolan s-a aflat la Paris pentru a filma cadre pentru producţia "Inception", în care joacă Leonardo DiCaprio şi Marion Cotillard.
Primăria oraşului Paris, care alocă în fiecare an circa 270.000 de euro pentru producţia de scurtmetraje, ar putea majora bugetul pe care îl acordă fiecărui proiect, de la 15.000 la 20.000 de euro. Reprezentaţii primăriei ajută la pregătirea platourilor de filmare din Paris, furnizând informaţii utile pe site-ul www.parisfilm.fr.
Una din două filmări pentru o producţie cinematografică franceză are loc la Paris.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parisul - decor pentru 830 de filme în 2009.
 Vizualizări articol: 547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parisul - decor pentru 830 de filme în 20090.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei