Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 nov 2009 - Anul XIV, nr. 277 (4263)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Jurnalul unui bursier în SUA

Moartea unui ego

Într-un articol apărut în septembrie 2008 în Harvard Business Review, Ed Catmull descria atmosfera de lucru din cadrul companiei Pixar, creatoarea filmelor animate de success Toy Story, The Incredibles şi Ratatouille. Ed Catmull este cofondator al companiei şi a observat evoluţia în timp a acesteia. Un aspect pe care Ed îl descrie este cel al feed-back-ului constant între angajaţi, într-o atmosferă în care poziţiile şi funcţiile nu mai contează în faţa creativităţii, ideilor şi soluţiilor. Două dintre regulile fundamentale ale Pixar: oricine trebuie să aibă libertatea de a vorbi cu oricine şi în cadrul companiei trebuie să existe o atmosferă de siguranţă pentru cei ce oferă idei. O persoană care se ia prea în serios, cu prea multă carismă şi prea mult ego nu ar rezista mult într-o astfel de atmosferă. Soluţiile contează, nu cine le aduce.

Dennis Robinson, Preşedinte al New Jersey Sports & Exposition Authority a fost invitat să vorbească într-o zi studenţilor de la Isenberg School of Management în Amherst, Massachusetts. Am avut norocul să mă aflu printre cei care au fost în sală. Domnul Robinson coordonează sute de evenimente cu zeci de mii de oameni în fiecare an. Mi-a rămas întipărit în minte. ”Dacă ai un ego mare, nu ai ce căuta în echipa noastră.”

Învăţam la aceeaşi masă cu David, unul dintre colegii mei. David este o persoană tăcută, aşezată, dar de o inteligenţă sclipitoare. Nimic din înfăţişarea lui nu arată profunzimea cu care gândeşte. Timp de jumătate de oră, în faţa mea, vedeam o persoană liniştită şi împăcată, complet scufundată în studiu. Răspunsurile lui în clasă: nici un fel de suficienţă de sine sau ego. În secunda în care am realizat lucrul acesta, ca într-o oglindă imensă, mi-am văzut toate ieşirile fără tact, toate obiceiurile ineficiente, toate zgomotele fără rost. În secunda aceea, în faţa acelui coleg tăcut pregătindu-se metodic pentru a deveni un profesionist, sufletul meu s-a prăbuşit ca un turn din cărţi de joc. Murea un ego.

Ralph Waldo Emerson : “Ceea ce faci vorbeşte atât de tare, încât nu pot auzi ceea ce spui”
Dennis Robinson, Preşedinte şi CEO of NJSEA : “Ia-ţi slujba în serios, nu te lua pe tine în serios!”
Aristotel: "Suntem ceea ce facem în mod repetat. Excelenţa, prin urmare, este un obicei, nu un simplu act"
Bob Woodruff: ”Nu există nici o limită pentru ceea ce poate realiza un om, atâta timp cât nu-i pasă cine este înfăţişat la final ca autor.”


Ovidiu COCIERU,
Bursier Fulbright

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moartea unui ego.
 Vizualizări articol: 522 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moartea unui ego0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei