Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 nov 2009 - Anul XIV, nr. 258 (4244)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fotografiile celor dragi ajută la diminuarea durerii şi a disconfortului

Fotografiile partenerilor de viaţă, ale părinţilor sau ale copiilor declanşează sentimente pozitive în psihicul posesorilor lor care sunt suficient de puternice pentru a diminua durerea şi disconfortul, informează Daily Mail, în ediţia online.
Oamenii de ştiinţă americani consideră că pacienţii care se internează pentru a suporta diverse teste şi analize dureroase ar trebui să îşi aducă cu ei fotografii ale persoanelor dragi care pot să îi ajute să treacă mai uşor peste aceste momente dificile.
Studiile recente au demonstrat că prezenţa persoanelor dragi sau ale animalelor de companie în jurul persoanelor care suferă din cauza unor dureri mari reprezintă o strategie viabilă pentru a face ca "agonia" lor să devină mai suportabilă.
Cercetătorii americani de la Universitatea din Los Angeles au dorit să afle dacă această strategie poate fi extinsă şi în cazul fotografiilor.
Ei au recrutat 28 de femei şi au efectuat un set de experimente care implică testele de rezistenţă în faţa durerilor provocate de căldură, în timpul cărora cercetătorii căldura era direcţionată către un mic plasture plasat pe braţul voluntarilor, iar intensitatea acesteia creştea până la limita suportabilului.
Femeile testate i-au ţinut, într-o primă fază, de mână pe partenerii lor de viaţă care stăteau alături de ele, în spatele unei cortine, iar apoi au ţinut de mână persoane necunoscute lor până în acel moment.
În etapa următoare a testelor, ele au privit fotografiile unor persoane dragi, apoi ale unor necunoscuţi, iar în ultima fază a experimentului, au privit litera "X" scrisă pe o foaie de hârtie.
Rezultatele au demonstrat că fotografiile celor dragi au avut cea mai mare eficienţă, chiar mai mare decât atunci când voluntarele au strâns mâinile partenerilor lor de viaţă, ale căror chipuri erau ascunse în spatele acelei cortine.
Atunci când femeile au privit fotografiile celor dragi şi nu au interacţionat cu partenerii lor de viaţă, cercetătorii au remarcat o reducere semnificativă a durerii pe care aceste voluntare o resimţeau în acele momente.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fotografiile celor dragi ajută la diminuarea durerii şi a disconfortului.
 Vizualizări articol: 596 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fotografiile celor dragi ajută la diminuarea durerii şi a disconfortului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei