Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 nov 2009 - Anul XIV, nr. 258 (4244)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un tratament revoluţionar ar putea să redea culoarea originală părului cărunt

Un tratament cosmetic revoluţionar ar putea să redea culoarea originală părului cărunt, susţin cercetătorii francezi de la centrul de cercetare Charles Zviak al companiei L'Oreal, informează site-ul publicaţiei britanice Daily Mail.
În prezent, această idee pare să aparţină domeniului science fiction, însă, potrivit experţilor francezi de la centrul de cercetare din oraşul Clichy al companiei L'Oreal, este vorba de o descoperire pur ştiinţifică. Dacă planurile companiei franceze se vor realiza, atunci procesul de albire al părului va deveni într-o bună zi o chestiune care ţine de trecut.
Centrul din oraşul Clichy, situat în nordul Parisului, este modern şi cochet, deşi nu prezintă vizitatorului nici unul dintre clişeele unui film ştiinţifico-fantastic. Jurnaliştii britanici nu au fost invitaţi în acest centru de cercetare până în urmă cu câteva zile, când au fost primiţi în sala de conferinţe a acestui veritabil cartier general al companiei L'Oreal, pentru a afla povestea extraordinară a celor mai recente descoperiri din domeniul produselor cosmetice de colorare a părului.
Specialiştii companiei franceze au declarat că un tratament care va face ca părul cărunt să îşi recapete culoarea lui naturală va fi disponibil pe piaţă peste cel mult zece ani.
"Părul este o enigmă. Este o fibră, un material cu proprietăţi fizice. El este, totodată, un organ viu care creşte, încărunţeşte şi cade. Cum poţi să combaţi acest lucru? Avem nevoie de o abordare fizică sau de o abordare biologică?", a spus Patricia Pineau, directorul de comunicare al centrului de cercetare L'Oreal.
Oamenii de ştiinţă şi-au pus aceste întrebări de foarte mulţi ani. Au trecut 100 de ani de când Eugene Schueller a înfiinţat compania L'Oreal pe Rue Royale din Paris, iar complexitatea vopselelor pentru păr a reprezentat întotdeauna preocuparea principală a acestei companii. Trustul L'Oreal investeşte anual peste 630 de milioane de euro în cercetare - dublu faţă de companiile concurente.
Părul, ca şi pielea, conţine melanocite, celule pigmentate care conferă culoarea firelor de păr. "Când părul albeşte, se constată o dispariţie progresivă a melanocitelor din firele de păr. Atât timp cât mai există melanocite în firele de păr, încă există o speranţă că părul îşi va putea recăpăta pigmentul natural", a explicat Patricia Pineau.
Acest tratament revoluţionar ar putea fi disponibil pe piaţă peste zece ani şi, potrivit informaţiilor dezvăluite până în prezent de compania franceză, el va consta într-un element administrat pe cale orală, ce va fi însoţit de o serie de produse cosmetice de îngrijire a părului.
În medie, persoanele caucaziene constată apariţie primelor lor fire de păr alb la vârsta de 34 de ani, persoanele asiatice la vârsta de 39 de ani, iar persoane de origine africană la vârsta de 44 de ani.
Jurnaliştii britanici s-au întrebat însă dacă nu cumva compania L'Oreal va comite o eroare de strategie prin lansarea unui astfel de tratament - dacă femeile nu vor mai avea nevoie să îşi vopsească părul în mod regulat, atunci care va fi viitorul acestei afaceri uriaşe de multe milioane de dolari pe plan mondial? Specialiştii francezi au preferat să nu comenteze aceste speculaţii, făcându-i astfel pe jurnaliştii prezenţi la acest eveniment să afirme că noul produs, prin natura lui uimitoare, va merita toate eforturile depuse în prezent.
Până atunci, L'Oreal a mai făcut o altă descoperire ştiinţifică importantă, în domeniul deteriorării firelor de păr în urma folosirii vopselelor de păr, care lasă firele de păr mult mai rigide şi mai predispuse la despicare şi la rupere.
Vopseaua de păr a folosit în mod tradiţional amoniacul pentru a elimina culoarea iniţială din firele de păr, pentru a permite pigmenţilor din vopsea să îşi îndeplinească misiunea, a explicat Jean-Marc Ascione, directorul departamentului internaţional de cercetare al companiei L'Oreal.
Amoniacul se achită cu bine de această sarcină, însă are un miros puternic şi provoacă iritaţii la nivelul scalpului. Compania franceză a inventat un nou colorant pentru păr, intitulat INOA - Innovation No Ammonia - care are o acţiune mult mai blândă asupra părului, ameliorându-i consistenţa cu fiecare utilizare şi poate, uneori, să readucă firele de păr la starea lor anterioară vopsirii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tratament revoluţionar ar putea să redea culoarea originală părului cărunt .
 Vizualizări articol: 713 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Un tratament revoluţionar ar putea să redea culoarea originală părului cărunt5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei