NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
 
joi, 22 oct 2009 - Anul XIV, nr. 248 (4234)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5922 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aşa bărbi, da!

ZZ Top, un concert memorabil

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

ZZ Top sunt trei la număr. Aceiaşi din totdeauna, adică de la primul disc single (Salt Lake / Miller’s Farm) datat 1970. În 40 de ani de carieră au scos doar 14 albume, ceea ce vorbeşte de fapt despre calitatea acestora.
Dincolo de originea texană (doi din Dallas, unul din Houston) ei fac totul pentru a duce oriunde în lume look-ul texan, desigur extrem de „fioros”. Ghilimelele înseamnă că totul e o joacă „de-a răii”, chiar dacă printre numeroasele legende legate de existenţa grupului se află şi aceea că purtau cândva arme adevărate, drept pentru care Billy Gibbons (cel mai înalt dintre bărboşi, chitară solo) a avut un glonţ în stomac în 1984, când pistolul i s-a descărcat accidental în timp ce o prietenă îi scotea cizmele.
Alaltăieri seară, la Polivalentă, bag mâna în foc că nici el, nici Dusty Hill (bărbosul al doilea, chitară bas) nici toboşarul Frank Beard (singurul fără barbă, deşi „beard” în traducere înseamnă chiar asta) nu erau înarmaţi decât cu instrumentele, pe care le manevrează dumnezeieşte (sau drăceşte, depinde cum priviţi lucrurile), cu mult umor, cu puţină teamă de reacţia publicului, la început, şi cu fericirea (care li se citea chiar şi pe sub ochelarii ăia negri de care nu se despart) de a fi descoperit în noi nişte fani fără frontiere, ba şi cunoscători de muzică, inclusiv a lor.
Au cântat mai bine de o oră şi jumătate ceea ce ştiu ei: blues-rock texan, adică niţeluş mai aspru, fără virtuozităţi şi sofisticării. O muzică directă, pură, pigmentată cu umor, chiar şi cu un dialog în română cu trei domnişoare care făceau parte din spectacol.
N-au confundat Bucureştiul cu nimic. Şi sunt convins că nici la Belgrad, unde cântaseră luni, nici la Sofia (unde cântă azi) ori în Marea Britanie (Londra, Birmingham, Manchester) unde vor merge săptămâna viitoare, nu au fost şi vor fi atât de bine primiţi ca la noi: toată lumea a cântat împreună cui ei, aproape toate piesele. Gag-urile serii au fost: chitara întoarsă de Billy ca să putem citi pe dosul ei, scris mare „beer”, apoi cei patru puştani cu bărbi artificiale, mai maro ca ale celor de pe scenă, moment în care Bolly şi Dusty au oprit cântarea, le-au mulţumit şi le-au dedicat un rockălău din ălea grele şi, la bis, când au cântat „Gimme All Your Lovin’” (nu şi Viva Las Vegas; de altfel au cântat doar piese proprii, mai puţin „Foxy Lady” a lui Hendrix) pe două chitare îmbrăcate în... blană albă!
Un concert excepţional, cu trei mari artişti americani. Dacă n-aţi fost acolo, aşteptaţi-i: sigur mai vin!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ZZ Top, un concert memorabil.
 Vizualizări articol: 610 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
ZZ Top, un concert memorabil5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei