Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 sep 2009 - Anul XIV, nr. 227 (4213)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Flori pentru grădina de toamnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mulţi dintre pasionaţii de grădinărit cred că, după ce luna august a trecut, vor mai avea de aşteptat un an până îşi vor petrece din nou timpul în compania florilor. Şi totuşi, toamna aduce cu ea plante atât de frumoase, încât ar fi păcat ca viaţa unei grădini colorate să nu fie prelungită cu ajutorul florilor târzii şi al ierburilor ornamentale.
Plantele perene şi ierburile sunt vedetele grădinăritului de toamnă, pentru că sunt foarte puternice şi rezistente, dar şi pentru că au un aspect dramatic, care se contopeşte în mod ideal cu melancolia anotimpului. Florile de toamnă sunt rezistente la frig, la curent şi la ploaie, pentru că majoritatea provin din regiuni unde toate acestea reprezintă elemente obişnuite ale mediului. Prin urmare, nu ezitaţi să profitaţi de aceste atuuri pentru a prelungi viaţa grădinii dumneavoastră cu două-trei luni, completând, totodată, peisajul autumnal cu extraordinarele culori ale florilor din grădină. Vă prezentăm, deci, câteva specii de plante perene tomnatice, care vor alcătui o imagine mirifică.

1. Cerato
Făcând parte din familia de plante Plumbago, această floare de toamnă produce inflorescenţe sub formă de ciorchini, albe sau albastre. Este o alegere potrivită pentru a „îmbrăca” solul, datorită frunzelor de culoare verde închis ce devin roşiatice spre sfârşitul toamnei. Planta trebuie să fie aşezată în lumină şi se dezvoltă excelent pe solurile fertile şi uscate.

2. Cimicifuga
Această familie de plante se dezvoltă bine în locuri umede şi umbroase dacă solul pe care este cultivată este fertil şi bogat în humus. Anumite specii, ca de exemplu Atropurpurea, au frunze de culoarea lemnului de mahon şi tulpini purpurii, care se termină cu flori albe sau crem, asemănătoare unor lumânări. Datorită faptului că poate avea o înălţime de până la 120 de centimetri, Cimicifuga va deveni cu siguranţă vedeta grădinii dumneavoastră.

3. Coreopsis
Aceasta este una dintre puţinele plante perene care înfloresc tot anul. Coreopsis este cunoscută pentru floricelele galbene ce cresc pe tulpini foarte subţiri şi care apar toată vara şi în timpul toamnei, însă există flori din această familie care sunt roşiatice. Coreopsis se dezvoltă foarte bine la lumină, dar şi în locuri parţial umbroase, pe un sol uscat, care poate fi însă îmbunătăţit cu îngrăşăminte fără a dăuna plantei.

4. Perovskia (sau Salvia rusească)
Această plantă lemnoasă este inclusă în categoria ierburilor, iar datorită frunzelor sale cu o nuanţă gri şi florilor de culoarea lavandei sau bleu este plasată în topul celor mai frumoase plante perene de vară şi toamnă. Planta se dezvoltă foarte bine într-un mediu luminos, pe sol fertil.

5. Şoaldina
Aceasta este una dintre cele mai frumoase flori perene de toamnă. Familia ei cuprinde aproximativ 400 de specii de plante deosebite, care se dezvoltă excelent în lumină, pe un sol neutru. Şoaldina poate fi plantată în aşa fel încât să formeze un covor pe sol, pentru că planta scundă are frunze de culoare verde deschis şi produce flori cu cinci petale dispuse în formă de stea, ce pot fi albe, galbene, roz sau chiar roşu închis.

6. Anemona japoneză
Florile acestor plante se desfac la sfârşitul verii şi durează până spre finalul toamnei. Anemonele japoneze sunt flori delicate, cu petale fine, a căror gamă de culori include nuanţe de alb, roz deschis, lila şi roşu aprins. Se dezvoltă cel mai bine pe soluri bogate în humus, în lumină sau în locuri parţial umbroase.

 

Ce trebuie să faceţi toamna în grădină?

Toamna, pământul trebuie săpat. Adâncimea ideală de săpare este cuprinsă între 15 şi 20 de centimetri. Înainte de această operaţiune este nevoie să curăţaţi solul de resturile vegetale precum frunzele şi fructele căzute, care nu trebuie în nici un caz arse, căci reprezintă un îngrăşământ organic foarte valoros pentru sol. În plus, este recomandat să hrăniţi solul cu îngrăşăminte pe bază de potasiu, care au rolul de a proteja şi de a pregăti pentru iarnă plantele existente deja în grădină. Adunaţi îngrăşămintele vechi şi puneţi alt strat. Alegeţi frunzele sănătoase şi acoperiţi solul cu un strat consistent. Aveţi însă grijă şi la micii dăunători!
Nu uitaţi nici de uneltele de grădinărit. Acestea trebuie aşezate într-un loc special, ferit de ploaie, astfel încât să nu ruginească. Nu uitaţi de furtunul cu care stropiţi grădina: acesta nu trebuie lăsat afară cât timp temperaturile sunt scăzute, căci poate îngheţa şi crăpa. De asemenea, aveţi grijă să eliminaţi apa din el.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flori pentru grădina de toamnă.
 Vizualizări articol: 1282 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Flori pentru grădina de toamnă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei