Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 sep 2009 - Anul XIV, nr. 227 (4213)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cea mai mare ciorbă de burtă va fi gătită la Bucharest Food Festival

Organizatorii Bucharest Food Festival îşi propun să facă cea mai mare ciorbă de burtă şi cel mai lung lanţ de pizza din lume, la cea de-a treia ediţie a evenimentului, ce va avea loc între 1 şi 4 octombrie, în parcul din Piaţa Unirii, potrivit unui comunicat.
La a treia ediţie a evenimentului, organizatorii îşi propun să stabilească două recorduri mondiale gastronomice, care urmează să fie omologate de către editoarea publicaţiei Cartea Recordurilor.
Astfel, în prima zi a evenimentului, va fi preparată "Cea mai mare ciorbă de burtă din lume", de peste 1.000 de litri. Din ciorba-record vor putea gusta gratuit cei prezenţi la eveniment, în limita numărului de porţii disponibile (peste 5.000).
În cea de-a treia zi a Bucharest Food Festival, organizatorii îşi propun să facă şi "Cel mai lung lanţ de pizza din lume", care va avea 500 de metri şi va fi format din peste 2.200 de pizza. Recordul la acest moment, conform Cărţii Recordurilor, este de 231 de metri. Organizatorii îşi motivează alegerea felului de mâncare pentru acest record prin faptul că, zilnic, în Bucureşti, se consumă între 7.000 şi 10.000 de bucăţi de pizza, în funcţie de sezon. De asemenea, pizza preparată va fi oferită gratuit participanţilor la eveniment.
Bucharest Food Festival îşi propune să ofere, atât bucureştenilor, cât şi turiştilor aflaţi în Capitală în această perioadă, o imagine asupra bogăţiei gastronomice a României, dar şi a diversităţii culinare la nivel mondial.
În acest moment, în Bucuresti activează peste 600 de restaurante din care peste 60% sunt cu specific românesc sau internaţional, aproximativ 20% sunt cu specific italian, iar pe poziţia a treia se regăseşte zona orientală cu bucătăriile libaneză, arabă şi turcească. În ultima vreme, o importantă evoluţie a cunoscut-o bucataria chinezească, în Bucureşti putându-se număra nu mai puţin de 20 restaurante de gen. În acest clasament nu au fost incluse restaurantele de tip fast food.
În cadrul Bucharest Food Festival vor funcţiona nouă restaurante: românesc, chinezesc, libanez, voievodal, mediteranean, unguresc/ardelenesc, cu bucătărie germană, cu bucătărie munteneasca (de la stână) şi cu specific aromân.
În prima zi de eveniment va avea loc seminarul "Evoluţia bucătăriei româneşti", cu prezentări de produse, realizare de reţete şi degustări şi în cadrul căruia vor susţine demonstraţii maeştrii gastronomi Horia Vârlan, Şoni şi Jerome Duport.
De asemenea, vor fi prezenţi membrii asociaţiei Piaţa Ţărănească - peste 60 de expozanţi -, dar şi producători independenţi sau importatori din Republica Moldova, Italia, Franţa sau Ungaria. Printre produsele expuse, se vor număra primele mezeluri tradiţionale ecologice, vinul ecologic, brânzeturi din Franţa şi Italia, lapte de migdale, dulciurile siciliene din "pasta di Mandorla", dar şi vestitele bomboane Bucuria din Republica Moldova.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cea mai mare ciorbă de burtă va fi gătită la Bucharest Food Festival.
 Vizualizări articol: 762 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cea mai mare ciorbă de burtă va fi gătită la Bucharest Food Festival5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei