Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 sep 2009 - Anul XIV, nr. 227 (4213)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cinci legume rare, pentru sezonul de toamnă

Sosirea sezonului de toamnă aduce o serie de legume valoroase din punctul de vedere al aportului nutritiv în dieta zilnică, care în acelaşi timp sunt şi foarte gustoase, informează ivillage.com.
Sezonul de toamnă se caracterizează prin legume care pot fi găsite mai greu în restul anului, deoarece perioada lor de maturitate este atinsă abia începând cu luna septembrie. Folosite în reţetele culinare în special pentru frunzele şi tulpinile lor, acestea sunt bogate în vitaminele A şi C, în potasiu, adăugând o savoare cu totul specială multora dintre reţetele de toamnă.
Nutriţioniştii americani au alcătuit un Top 5 al celor mai apreciate legume în acest sezon de toamnă.
Bok Choy este o specie de varză chinezească, renumită pentru frunzele ei verzi, strălucitoare, şi pentru tulpina ei albă. Pentru a profita de aroma sa, folosiţi varza în aceeaşi zi în care aţi cumpărat-o. Tăiaţi tulpina în rondele, pe care le puteţi servi într-o salată asortată, alături de frunzele Bok Choy, sau le puteţi servi într-un bol împreună cu seminţe coapte, sau supă de pui. Puteţi să căliţi timp de un minut rondelele din tulpină, apoi cele obţinute din frunze şi să le serviţi cu sos de soia, ghimbir sau usturoi.
Anghinarea de Ierusalim este o legumă asemănătoare ghimbirului, care are un gust delicat dacă este consumată crudă şi o aromă foarte dulce dacă este coaptă. Tuberculul trebuie să aibă o consistenţă foarte puternică şi o coajă subţire. Îndepărtaţi cele două extremităţi, iar apoi tăiaţi în felii subţire şi serviţi-le în salate, ca garnitură pentru cartofii prăjiţi, sau le puteţi fierbe şi să le serviţi în supă.
Varza de Bruxelles este o legumă rotundă şi destul de mică, care aduce culoare în dieta dumneavoastră prin frunzele ei delicate şi subţiri. Poate fi păstrată până la zece zile în frigider, înainte de a fi folosită în reţetele culinare. Îndepărtaţi cotorul şi tăiaţi frunzele în patru bucăţi egale. Le puteţi prepara prin călire timp de două minute sau să le serviţi în stare naturală într-o salată. Puteţi să le folosiţi şi ca garnitură pentru friptură, adăugându-le în tava din cuptor, alături de alte legume şi de carnea de peşte sau pui.
Păstârnacul este o legumă destul de neglijată în bucătăria europeană, asemănătoare cu morcovul, având o culoare bej pal. Evitaţi să cumpăraţi tulpinile prea lemnoase, aveţi grijă să le alegeţi pe cele moi şi cu coajă subţire. Îndepărtaţi extremităţile şi tăiaţi tulpina de păstârnac în rondele. Le puteţi prepara înăbuşite, la foc mic, să le fierbeţi în supă, sau să le folosiţi ca un potenţator de gust pentru cartofii fierţi.
Măcrişul este o plantă asemănătoare cu pătrunjelul, care adaugă un gust picant în orice tip de salată şi îşi păstrează aroma în orice combinaţie de plante şi de legume, potrivindu-se foarte bine cu merele, nucile, brânza şi sfecla roşie. Alegeţi frunzele mici, strălucitoare, de culoare verde închis. După spălare, le puteţi tăia mărunt şi presăra peste salată, împreună cu brânză rasă sau iaurt.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci legume rare, pentru sezonul de toamnă.
 Vizualizări articol: 1023 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cinci legume rare, pentru sezonul de toamnă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei