Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 sep 2009 - Anul XIV, nr. 225 (4211)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O lege care sancţionează descărcările ilegale de pe internet, adoptată definitiv în Franţa

Parlamentul francez a adoptat definitiv, marţi, controversata lege privind descărcările ilegale de conţinut de pe internet, aplicarea ei urmând să transforme Franţa în una dintre ţările cu cea mai dură legislaţie în materie, informează AFP.
Textul, cunoscut drept legea HADOPI (după numele instituţiei însărcinate cu aplicarea sa - Haute autorité pour la diffusion des oeuvres et la protection des droits sur internet), prevede, în cazul identificării de descărcări ilegale şi repetate suspendarea, după o serie de avertismente, a abonamentului la internet al persoanei respective, în baza unui ordin judecătoresc.
Legea a fost adoptată de deputaţii francezi cu 285 de voturi pentru şi 225 împotrivă, după un parcurs legislativ haotic şi după ce Consiliul Constituţional a eliminat din text, în iunie, prevederea sa cea mai dură.
Textul iniţial, iniţiat de preşedintele Nicolas Sarkozy cu sprijinul unor artişti de renume, prevedea posibilitatea unei suspendări, fără avertisment, a abonamentului la internet direct de către HADOPI, structura administrativă însărcinată cu aplicarea legii. Noul text nu renunţă la această sancţiune "graduală", însă încredinţează luarea deciziei în acest sens unui judecător, aşa cum a cerut Consiliul Constituţional.
Legea ar putea fi pusă în aplicare rapid, însă "primele avertismente" transmise internauţilor care descarcă ilegal conţinuturi nu vor fi trimise "decât la începutul anului viitor", a precizat raportorul textului, parlamentarul UMP Franck Riester.
O restricţionare a accesului online ar putea fi decisă de un judecător, după două avertismente trimise de HADOPI.
"Sancţiunile vor fi probabil destul de rare pentru deoarece cred în eficienţa măsurilor de descurajare", a apreciat, la rândul său, ministrul Culturii, Frédéric Mitterrand, nepotul fostului preşedinte socialist francez François Mitterrand.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O lege care sancţionează descărcările ilegale de pe internet, adoptată definitiv în Franţa.
 Vizualizări articol: 581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O lege care sancţionează descărcările ilegale de pe internet, adoptată definitiv în Franţa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei