Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 aug 2009 - Anul XIV, nr. 182 (4168)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Piaţa muncii

O carieră de succes

Foarte puţini oameni pot spune că au un loc de muncă sau o afacere care corespunde cu ceea ce şi-au dorit. De ce? Mediul, atât intra cât şi extra-organizaţional, necesită anumite abilităţi de lucru care nu sunt puţine, dar sunt aproape necunoscute. Mai mult, foarte puţini manageri au conştientizat că, de fapt, nenumăratele falimente din aşa numita « criză financiară » se datorează deficienţelor majore la nivel de abilităţi manageriale, organizaţional – strategice, în vânzări, marketing, management. O contribuţie de seamă la această situaţie o are şi faptul că în societatea românească, accentul se pune pe diplome şi nu pe competenţe şi abilităţi dezvoltate la un nivel profesionist.
Dacă optaţi pentru cursuri, training-uri, masterate, studiaţi mai întâi lista de cursuri, interesaţi-vă despre abilităţile profesorilor, trainerilor în domeniu, astfel încât să nu plătiţi nişte oameni care doar au găsit o modalitate prin care să strângă bani din buzunarul dumneavoastră.
Adresaţi-vă specialiştilor în domeniul formării de personal pentru a vă identifica predispoziţiile aptitudinale, apoi investiţi permanent în dezvoltarea lor.
În librării există la acest moment o mulţime de cărţi scrise de autori cu experienţă în domeniul vânzărilor, marketingului, leadershipului. Când spun autori cu experienţă, mă refer la oameni care au stabilit recorduri în vânzări, au condus companii de succes şi au inspirat milioane de oameni. De asemeni, între toate trainingurile de pe piaţă, sunt câteva care nu se ţin de dragul unei diplome vândute, ci acolo vin oameni de valoare ce vă pun la dispoziţie experienţa lor. Căutaţi realităţi împărtăşite, nu teorii bune de vândut!
O carieră solidă nu se construieşte la întâmplare, ci se sprijină pe anumite etape care îi asigură temelia necesară dezvoltării ulterioare. La fiecare etapă trebuie să depuneţi efort real în cadrul studiului individual, al training-urilor sau al cursurilor.
Lăsaţi în jurul dumneavoastră numai oameni de valoare în prezenţa cărora „să puteţi creşte” şi feriţi-vă de compania negativiştilor. Un om de afaceri englez spunea că „…după cum îţi alegi anturajul aşa îţi alegi viitorul”.
Pentru a reuşi trebuie să vă formulaţi o strategie din care să nu lipsească două lucruri esenţiale: evaluarea obiectivă a calităţilor prezente, a cunoştinţelor sau studiilor necesare şi apropierea permanentă de lumea afacerilor şi campionii ei. Pentru prima parte a "strategiei" puteţi apela la specialiştii din domeniul resurselor umane, care să vă îndrume. Pentru a doua parte, generaţiile actuale sunt avantajate din perspectiva accesului la informaţia disponibilă gratuit online, puteţi intra pe site-uri de specialitate pentru a urmări discuţiile specialiştilor şi chiar să interacţionaţi cu experţii domeniului.
Dacă aţi cântărit bine şansele şi aţi ales varianta de luptă potrivită pentru atingerea ţelului, trebuie să fiţi pregătiţi să faceţi sacrificii, compromisuri şi să vă apucaţi de treabă imediat.
Gândirea pozitivă este bună, dar nu suficientă, nu va face lucrurile să se întâmple, este nevoie de acţiune.
Faceţi o listă cu lucrurile pe care trebuie să le faceţi săptămânal şi o listă separat cu motivaţiile pe care le aveţi pentru a vă apuca de lucru, scrieţi pe hârtie barierele peste care trebuie să treceţi şi depăşiţi-le cu orice preţ până la finalul săptămânii. Dacă există motivaţii suficient de puternice, veţi reuşi !
O mare lucrare începe cu un prim pas, iar proiectele care vă vor transforma viaţa, sunt mai uşor de realizat atunci când sunt "sparte" în sarcini mai mici, ce pot fi îndeplinite. E uşor să vă descurajaţi atunci când aveţi în faţă un obiectiv extrem de ambiţios, cu un punct final de doi-trei ani; dar este mai uşor să lucraţi la sarcinile acestei săptămâni, sau acestei luni, şi să sărbătoriţi victoriile intermediare pe care le aveţi pe parcurs. E nevoie de un scop, un plan şi o motivaţie pe măsură !

MOISOIU TRAINING METHODS

Psiholog - psihologia muncii – organizaţională
- psihologia transporturilor
Trainer style life
Terapeut – terapii alternative

E-maill: training.reality@gmail.com
Telefon: 0753937223

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O carieră de succes.
 Vizualizări articol: 514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
O carieră de succes5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei