Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 aug 2009 - Anul XIV, nr. 182 (4168)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bărbaţii suedezi şi norvegieni, consideraţi cei mai atractivi soţi din lume

Bărbaţii suedezi şi norvegieni sunt consideraţi drept cei mai atractivi soţi din lume pentru că îşi ajută partenerele de cuplu la treburile gospodăreşti, iar bărbaţii din Australia, pasionaţi de sport şi de bere, s-au clasat pe ultimul loc într-un sondaj britanic, publicat de Reuters.
Almudena Sevilla-Sanz, economist la Universitatea Oxford, a dorit să afle dacă numărul căsătoriilor şi al uniunilor libere din ţările dezvoltate este asociat cu atitudinea bărbaţilor şi a femeilor faţă de treburile gospodăreşti şi îngrijirea copiilor.
Sevilla-Sanz, cercetător în cadrul Center for Time Use Research, a descoperit că femeile care locuiesc în ţările cu cel mai mare procent de bărbaţi "egalitarişti", care se achită fără să se plângă de sarcinile lor gospodăreşti, sunt mult mai dispuse să se căsătorească sau să locuiască alături de un astfel de bărbat.
"Acest studiu demonstrează faptul că în ţările egalitariste bărbaţii care fac munci realizate în mod tradiţional de femei sunt mai puţin stigmatizaţi din punct de vedere social. Bărbaţii din aceste societăţi egalitariste îşi asumă un rol tot mai mare în activităţile zilnice ale cuplului, iar posibilitatea menţinerii armoniei căminului este tot mai mare, fapt care se reflectă într-un procent tot mai mare de cupluri care se stabilesc în aceste ţări", a explicat Almudena Sevilla-Sanz.
Acest studiu a fost efectuat pe baza interviurilor acordate de 13.500 de bărbaţi şi femei, cu vârsta cuprinsă între 20 de ani şi 45 de ani, din 12 ţări. Răspunsurile lor au fost ierarhizate, potrivit unui "index egalitarist", bazat pe întrebări referitoare la sexualitate, muncile gospodăreşti şi responsabilităţile parentale.
Norvegia şi Suedia s-au clasat pe primul loc în acest index egalitarist, iar Marea Britanie a ocupat locul al treilea, fiind urmată de Statele Unite. Bărbaţii din aceste ţări sunt consideraţi de femei drept cei mai atractivi parteneri de căsătorie.
La coada acestui clasament s-au clasat ţări precum Japonia, Germania, Austria, iar Australia a ocupat ultimul loc.
Răspunsurile oferite de femeile cu vârste şi studii similare au fost comparate pentru a vedea dacă scorul obţinut de ţările lor în clasamentul indexului egalitarist are vreo legătură cu a trăi sau nu alături de un bărbat.
Expertul britanic a declarat că femeile din ţările "mai puţin egalitariste" sunt cu până la 50% mai puţin dispuse să trăiască alături de un bărbat, comparativ cu femeile din ţările "egalitariste".
Potrivit acestui studiu, femeile din Marea Britanie sunt, în medie, cu 8,5% mai dispuse, comparativ cu femeile din Australia, să se căsătorească sau să trăiască într-o uniune liberă alături de un bărbat.
În timp ce bărbaţii "egalitarişti" sunt preferaţi de către femei, femeile "egalitariste" sunt considerate cel mai puţin "sigure" de către bărbaţi. Potrivit studiului, bărbaţii preferă femeile care se ocupă singure de gospodărie şi de creşterea copiilor.
Acest studiu, intitulat "Household Division of Labor and Cross-Country Differences in Household Formation Rates", va fi publicat în următorul număr al Journal of Population Economics.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bărbaţii suedezi şi norvegieni, consideraţi cei mai atractivi soţi din lume.
 Vizualizări articol: 509 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bărbaţii suedezi şi norvegieni, consideraţi cei mai atractivi soţi din lume0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei