Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 iul 2009 - Anul XIV, nr. 165 (4151)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ce să întrebi la interviul pentru angajare!

Unul din secretele obţinerii unui post care să corespundă cu aspiraţiile dumneavoastră profesionale, constă în a adresa cât mai multe întrebări pertinente potenţialului angajator, în cadrul interviului pentru angajare.
Astfel, vei dovedi interes pentru job-ul solicitat, profesionalism şi vei avea, totodată, o imagine de ansamblu clară cu privire la compania solicitantă şi oportunităţile din cadrul ei. De multe ori, o serie de întrebări bine orientate către angajator vor scoate le suprafaţă unele neconcordanţe între ce ştiaţi despre firmă şi manager înainte de interviu şi informaţiile noi ce vin prin răspunsurile angajatorului. Este posibil, ca acestea să vă facă să renunţaţi la dorinţa de a obţine acel post, ceea ce vă poate scuti de neplăcerile unei demisii ulterioare sau să regretaţi faptul că nu aţi fost mai atent la interviu. Aşa cum angajatorul are şansa să afle mai multe despre competenţele dumneavoastră profesionale, şi dumneavoastră aveţi ocazia de a vă clarifica toate nelămuririle cu privire la job în particular şi la firmă, în general. Mai târziu, după angajare, nu mai e loc de regrete, căci în multe companii, imaginea exterioară diferă foarte mult de cea văzută din interior şi aici angajatorul poate să vă lămurească măcar asupra unei părţi din ceea ce vă interesează.
Iată, în continuare, câteva întrebări, credem noi, de bază, ce trebuie să fie adresate angajatorului:
1. De ce aş alege să lucrez aici? Care sunt elementele care mă vor determina să păstrez jobul? Motivaţia întrebării: Scopul tău este să afli cât mai multe despre cultura organizaţională a firmei, la interviul pentru angajare, când încă poţi să te răzgândeşti cu privire la job.
2. Care este prima mea sarcină de serviciu pe care va trebui să o rezolv? Motivaţia întrebării: Ca să fii sigur că îţi vei putea desfăşura activităţile de serviciu în condiţii optime, află încă de la interviul de angajare ce aşteptări are conducerea firmei de la tine şi care îţi vor fi responsabilităţile.
3. Ce profit a avut compania în ultimul an, care sunt proiectele de viitor şi strategia de afaceri pe termen scurt şi lung? Motivaţia întrebării: Dacă ai de gând să îţi păstrezi jobul pentru o perioada mai mare, este important să cunoşti aspecte legate de profitabilitatea companiei, strategiile de marketing aplicate şi de planurile de viitor. Îţi poţi da seama din răspunsurile primite de calitatea managerială la nivel decisional şi strategic. Evident, te-ai documentat şi tu, iar răspunsurile recrutorului la interviul de angajare îţi vor arăta dacă ţi-ai făcut bine temele.
4. Ce puteţi să îmi spuneţi despre şeful direct căruia îi voi da raportul? Motivaţia întrebării: Indiferent de cât de bine structurată este compania angajatoare, la job îţi vei petrece timpul lucrând pentru un superior anume. Trebuie să afli încă de la stadiul de interviu pentru angajare: numele persoanei, cât mai multe date despre profilul ei; cum se va realiza comunicarea; la ce perioadă îţi va fi evaluată munca.
5. Care au fost motivele pentru care persoana care avea jobul înaintea mea a plecat? (Dacă este un job nou: Cum au fost rezolvate responsabilităţile pe care le implică acest job în cadrul firmei, în trecut, ce departamente şi ce personal s-a ocupat de asta?) Motivaţia întrebării: Pentru a şti dacă jobul pentru care aplici este unul potrivit, trebuie să cunoşti istorie organizaţională atribuţiilor preluate şi a postului. De exemplu, este important să afli încă de la interviul de angajare dacă: cel care a avut jobul înaintea ta a fost promovat, a fost dat afară sau a părăsit jobul din diverse motive personale; este un job temporar la care voi fi silit să renunţ după o perioadă sau un loc de munca pe termen lung? Răspunsurile recrutorului la interviul pentru angajare îţi vor da detalii despre ceea ce aşteaptă managementul de la ocupantul postului.
6. Voi beneficia de training din partea companiei, pe specializarea pe care voi lucra? Motivaţia întrebării: Foarte multe companii nu investesc în programe de training pentru angajaţii lor. În cazul în care nu se oferă formare, dezvoltarea ta profesională va stagna sau va trebui să investeşti în ea, plătind cursurile din salar.
7. Care sunt atribuţiile mele de serviciu? Motivaţia întrebării: Foarte mulţi dintre dumneavoastră aveţi studii universitare şi postuniversitare, în urma cărora aţi obţinut o diplomă de licenţă. Se întâmplă frecvent ca atribuţiile postului să corespundă cu pregătirea dumneavoastră, dar odată ce v-aţi angajat să vi se dea cu totul alte sarcini de muncă. Acest aspect poate să devină frustrant din punct de vedere intelectual şi profesional, din acest motiv este bine să vă decideţi asupra job-ului în cunoştinţă de cauză.
8. Care este următoarea etapă după acest interviu? Motivaţia întrebării: Este o întrebare importantă, plasată în special la finalul interviului de angajare. Este necesar să ştii ce se va întâmpla după acest stadiu al interviului, pentru a putea plănui traseul carierei. Dacă mai există candidaţi pentru job, compania poate să nu îţi facă o oferă de angajare imediat, de aceea trebuie să ştii cât timp să aştepţi telefonul lor sau dacă este cazul să revii tu. În acest ultim caz, cere numărul de telefon al celui cu care ai discutat la interviul pentru angajare. Această întrebare este importantă, şi în cazul în care ai depus CV-uri pentru angajare la mai multe companii.


MOISOIU TRAINING METHODS
Psiholog - psihologia muncii – organizaţională.
-psihologia transporturilor.
-psihologie clinică.
Trainer
E-maill: training.reality@gmail.com,
Telefon: 0753937223

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce să întrebi la interviul pentru angajare!.
 Vizualizări articol: 518 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ce să întrebi la interviul pentru angajare!5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei