Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 iul 2009 - Anul XIV, nr. 163 (4149)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Simularea unui zbor de 105 zile către Marte la bordul unui container s-a încheiat

Cei şase voluntari închişi de pe 31 martie într-un container complet izolat de restul lumii, la Moscova, pentru a simula un zbor către Marte la bordul unei navete, au ieşit după 105 zile în care au efectuat numeroase experimente, informează AFP.
Uşile simulatorului spaţial la bordul căruia echipajul, alcătuit din patru ruşi, un francez şi un german, a locuit timp de 105 zile s-au deschis la ora locală 14.00 (10.00 GMT). Cei şase astronauţi au ieşit afişând zâmbete victorioase şi păreau să fie în plină formă.
Scopul acestui experiment a fost de a testa efectele psihologice şi fiziologice ale unui zbor spaţial de lungă durată, mai ales în privinţa stresului, reglării hormonale, a imunităţii, a calităţii somnului şi a stării de dispoziţie asupra membrilor echipajului.
Etapa următoare, prevăzută pentru sfârşitul anului, va consta în închiderea a şase voluntari într-un container pentru 520 de zile, reprezentând durata totală estimată a unei misiuni către Marte.
În cel mai bun caz, un zbor dus-întors Terra-Marte, pe care Agenţia spaţială europeană speră să îl poată realiza în jurul anului 2030, va dura 520 de zile: 250 de zile pentru a ajunge pe Marte, 30 de zile petrecute pe planeta roşie şi alte 240 de zile pentru întoarcerea pe Terra.
Francezul Cyrille Fournier, în vârstă de 40 de ani, pilot de avion al companiei Air France, şi germanul Olivier Knickel, inginer în armata germană, în vârstă de 28 de ani, au fost aleşi de Agenţia spaţială europeană dintre 5.650 de candidaţi.
Cei patru colegi ruşi, cu vârstele cuprinse între 25 şi 37 de ani, erau doi astronauţi, un medic şi un specialist în chestiuni fizice şi sportive.
La bordul containerului, echipajul a locuit într-un spaţiu de 500 de metri cubi, alcătuit din cinci module, dintre care un habitaclu echipat cu o bucătărie şi cabine individuale, o unitate medicală şi un simulator pentru sosirea pe Marte.
Experimentul a avut loc la Institutul rus pentru cercetări biomedicale (IBMP) din Moscova.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Simularea unui zbor de 105 zile către Marte la bordul unui container s-a încheiat.
 Vizualizări articol: 298 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Simularea unui zbor de 105 zile către Marte la bordul unui container s-a încheiat5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei