Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 iul 2009 - Anul XIV, nr. 161 (4147)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Marele premiu al Festivalului Internaţional de la Karlovy Vary a revenit unei producţii belgiene

Marele premiu al Festivalului Internaţional de la Karlovy Vary a revenit unei producţii belgiene
Marele premiu al Festivalului Internaţional de la Karlovy Vary, Globul de Cristal, a revenit producţiei belgiene "Un ange à la mer", în regia lui Frédéric Dumont, în timp ce premiul special al juriului a fost atribuit regizorului iranian Abdolreza Kahani, pentru filmul "Twenty".

Abdolreza Kahani, căruia autorităţile din Iran i-au cenzurat două filme precedente, a dedicat premiul obţinut la Festivalul de la Karlovy Vary, încheiat sâmbătă, cineaştilor din ţara sa şi poporului iranian, care "trece printr-o situaţie dificilă".

Filmul său "Twenty" spune povestea unui patron de cafenea din Teheran, care cade în depresie pentru că organizează mai multe parastase decât nunţi.

"Trăiesc cu societatea iraniană şi resimt toate problemele ei, (...) mi-ar plăcea să pot prezenta toate punctele de vedere cu o libertate totală, care nu există în prezent", a spus regizorul, într-o conferinţă de presă, săptămâna aceasta. El a explicat că realizarea unui film este un "proces foarte dificil" în Iran, pentru că este nevoie de autorizaţii în fiecare etapă - pentru scenariu, producţie şi filmare.

"Mulţi oameni se gândesc la iranieni, în diferite locuri din lume. Eu îmi amintesc că am fost la ceremonia de învestire a preşedintelul Vaclav Havel în 1989 (...) şi cred că va veni vremea şi pentru Iran", a spus actorul John Malkovich, care a primit un Glob de Cristal pentru contribuţia adusă cinematografiei, la ceremonia de sâmbătă seară. Aceeaşi distincţie le-a revenit şi actriţei franceze Isabelle Huppert şi actorului ceh Jan Švankmajer, în timp ce Antonio Banderas a primit premiul acordat de preşedintele festivalului.

Interpretul rolului principal din "Un ange à la mer", Olivier Gourmet, în vârstă de 45 de ani, a primit premiul pentru cel mai bun actor, la fel ca şi Paul Giamatti, în vârstă de 42 de ani, protagonistul filmului "Cold Souls", de Sophie Barthes. Olivier Gourmet a mai primit premiul pentru interpretare la ediţia din 2002 a Festivalului de Film de la Cannes, pentru rolul din "Le fils", realizat de fraţii Jean-Pierre şi Luc Dardenne.

Premiul pentru cea mai bună actriţă i-a revenit danezei Paprika Steen, pentru pelicula "Applause", în care interpretează o vedetă alcoolică ce se luptă să aibă o viaţă normală şi să îşi accepte vârsta. "Este un punct de cotitură pentru mine, pentru că, în această meserie, când ai depăşit 25 de ani, s-a terminat", a glumit actriţa, în vârstă de 44 de ani, vizibil emoţionată.

Cea de-a 44-a ediţie a Festivalului de la Karlovy Vary a atras peste 100.000 de spectatori, printre care numeroşi studenţi, având în program peste 200 de filme.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marele premiu al Festivalului Internaţional de la Karlovy Vary a revenit unei producţii belgiene.
 Vizualizări articol: 288 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marele premiu al Festivalului Internaţional de la Karlovy Vary a revenit unei producţii belgiene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei