Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 iun 2009 - Anul XIV, nr. 139 (4125)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alăptarea, asociată cu reuşita la examenul de admitere în liceu

Persoanele care au fost hrănite cu lapte matern în primele luni de viaţă obţin note mai mari şi se descurcă mai bine la examenul de admitere în liceu, comparativ cu cele care nu au fost alăptate, potrivit unui studiu american publicat recent în Journal of Human Capital, informează Reuters.
Cercetătorii de la Universitatea din Colorado şi de la Universitatea Americană (SUA) au realizat acest studiu pe un eşantion alcătuit din 126 de copii, provenind din 59 de familii. Specialiştii au comparat rezultatele şcolare ale copiilor care au fost alăptaţi cu cele ale celor care au fost hrăniţi cu formule speciale de lapte pentru sugari.
Pentru realizarea acestui studiu, oamenii de ştiinţă americani au ţinut cont de o serie de factori dificil de cuantificat, precum inteligenţa maternă şi calitatea mediului familial.
Cercetătorii au descoperit faptul că fiecare lună suplimentară în care copilul a fost alăptat a determinat creşterea notelor din liceu, în medie, cu 0,019 puncte şi a sporit şansele reuşitei la examenul de admitere în liceu cu 0,014 puncte.
Acest studiu, care a folosit în premieră date statistice despre bebeluşi pentru a studia efectul alăptării asupra rezultatelor şcolare şi a procentului de reuşită la examenul de admitere în liceu, s-a bazat pe informaţiile oferite de National Longitudinal Study of Adolescent Health.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alăptarea, asociată cu reuşita la examenul de admitere în liceu .
 Vizualizări articol: 233 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alăptarea, asociată cu reuşita la examenul de admitere în liceu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei