Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 mai 2009 - Anul XIV, nr. 107 (4093)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O nouă metodă de scanare reduce timpul de aşteptare a rezultatelor chimioterapiei

O nouă metodă ce combină diverse tehnici de scanare le permite pacienţilor suferind de cancer să nu mai aştepte luni de zile pentru a afla rezultatele chimioterapiei, informează dailymail.co.uk.

Această metodă le oferă medicilor răspunsuri clare în mai puţin de o săptămână de la începerea tratamentului împotriva cancerului.

Noua tehnică, aflată în etapa de testare în Statele Unite, poate să revoluţioneze tratamentul clasic împotriva cancerului, deoarece, în prezent, mulţi pacienţi trebuie să aştepte câteva luni pentru a afla dacă tumorile lor au dispărut.

Graţie acestei metode revoluţionare, medicii pot să îi identifice mult mai repede pe acei pacienţi care nu răspund corespunzător în faţa terapiei alese şi să le schimbe medicaţia.

Scanările efectuate pe un eşantion alcătuit din 50 de pacienţi care sufereau de cancer, la doar o săptămână după începerea tratamentului, au identificat 28 de bolnavi care nu răspundeau la medicaţia prescrisă. Potrivit metodelor actuale, aceşti 28 de pacienţi ar fi trebuit să aştepte timp de trei luni pentru a afla că tratamentul lor a eşuat.

 

Chimioterapia are multe efecte secundare

În fiecare an, mii de pacienţi suferind de cancer din Marea Britanie apelează la chimioterapie pentru a distruge tumorile maligne. Chimioterapia constă în injectarea unor medicamente toxice în fluxul sangvin pentru a distruge celulele canceroase şi pentru a micşora tumorile.

Însă modul în care organismul uman răspunde la acest tratament diferă extrem de mult de la un pacient la altul. Prin modificarea structurii amestecului de medicamente, a dozajului şi a intervalurilor de aplicare, medicii pot să obţină rezultate mai bune.

Chimioterapia prezintă însă şi efecte secundare neplăcute, precum pierderea părului, stare de vomă şi un risc crescut de apariţie a infecţiilor.

În ultimii ani, oamenii de ştiinţă au încercat mai multe metode pentru a afla în primele stadii ale bolii dacă terapia împotriva cancerului a avut rezultatele scontate. Cercetătorii de la Universitatea New South Wales din Australia au inventat un colorant care, odată injectat în fluxul sangvin, indică celulele canceroase moarte sau pe cale să moară, cu ajutorul tehnicii denumită "CT Scan".

 

Metodă nouă

Cea mai nouă metodă, inventată de cercetătorii de la Univeritatea California din Los Angeles, combină tehnica CT Scan, pentru a localiza celulele canceroase, cu o altă metodă de imagistică, denumită tomografie pozitronică sau PET Scan (Positron Emission Tomography).

PET Scan este o metodă cu o rezoluţie foarte fină care identifică starea de sănătate a celor mai mici ţesuturi din organism. Pacientului i se injectează un medicament care este o formă radioactivă a glucozei.

Medicamentul călătoreşte prin organism direct spre celulele canceroase, deoarece acestea ard o cantitate mult mai mare de glucoză comparativ cu celulele sănătoase. Deoarece această formă de glucoză este radioactivă, ea apare pe radiografiile PET Scan, oferindu-le medicilor imagini detaliate despre ceea ce se petrece în interiorul tumorilor.

Echipa cercetătorilor americani a testat 50 de pacienţi bolnavi de cancer în diverse stadii de dezvoltare. Fiecare dintre voluntari a făcut o radiografie combinând tehnicile CT Scan şi PET Scan, la doar şapte zile după începerea chimioterapiei.

Pentru ca medicamentul să fie considerat eficient, medicii trebuiau să identifice o scădere de 35% din activitatea metabolică a tumorilor.

Rezultatul acestui studiu, publicat în revista de specialitate Clinical Cancer Research, a indicat faptul că tumorile s-au redus în cazul a 22 dintre pacienţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O nouă metodă de scanare reduce timpul de aşteptare a rezultatelor chimioterapiei.
 Vizualizări articol: 504 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O nouă metodă de scanare reduce timpul de aşteptare a rezultatelor chimioterapiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei