Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 apr 2009 - Anul XIV, nr. 95 (4081)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Stilul de viaţă din anii 1970, o metodă eficientă de combatere a încălzirii globale

Revenirea la stilul de viaţă din perioada anilor 1970, în care oamenii erau mai svelţi, ar putea reprezenta o metodă eficientă de combatere a încălzirii globale, potrivit unui studiu britanic publicat în International Journal of Epidemiology, informează bbc.co.uk.

Creşterea numărului persoanelor supraponderale şi obeze din Marea Britanie i-a făcut pe specialişti să afirme că britanicii consumă în prezent cu 19% mai multe alimente decât în urmă cu 40 de ani.

Acest procent echivalează cu 60 de mega tone suplimentare de gaze cu efect de seră, în fiecare an. În acest studiu au fost incluse şi costurile suplimentare generate de transportul persoanelor supraponderale.

Echipa de cercetători britanici, condusă de Phil Edwards, de la London School of Hygiene and Tropical Medicine, a calculat nivelul la care ar ajunge consumul de energie dacă greutatea corporală a populaţiei s-ar afla la aceeaşi valoare cu cea înregistrată în urmă cu patru decenii.

O populaţie adultă "normală", în care doar 3,5% dintre persoane sunt obeze, a fost comparată cu populaţia actuală, în care obezitatea atinge procentul de 40%.

Aceste două procente se referă la proporţia persoanelor supraponderale şi obeze din Marea Britanie în 1970 şi la valoarea procentuală previzionată pentru anul 2010.

Cercetătorii britanici au calculat nu doar costurile alimentare suplimentare pentru o populaţie supraponderală, ci au determinat şi cantitatea suplimentară de combustibil necesară pentru transportul britanicilor din zilele noastre, comparativ cu valoarea din 1970.

Emisiile de gaze cu efect de seră generate de industria alimentară şi de transportul unei populaţii supraponderale sunt cu 0,4 - 1 giga tone mai mari, în prezent, la un milion de persoane.

În plus, britanicii au devenit tot mai corpolenţi în ultimele decenii. Între 1994 şi 2004, indicele mediu al masei corporale, care raportează înălţimea unei persoane la pătratul greutăţii acesteia, a crescut în Marea Britanie, pentru bărbaţi, de la 26 la 27,3. Indicele mediu al masei corporale a crescut, pentru femei, de la 25,8 la 26,9. Cercetătorii britanici susţin că această creştere echivalează cu o greutate suplimentară de trei kilograme.

Specialiştii susţin că această tendinţă de îngrăşare nu reprezintă doar o problemă a Marii Britanii, deoarece indicele masei corporale se află într-o vizibilă creştere în aproape toate ţările de pe Glob.

Profesorul Alan Maryon-Davis, preşedintele Faculty of Public Health, susţine că o revenire la distribuţia greutăţii populaţiei din anii 1970 ar putea reprezenta o metodă eficientă pentru a combate procesul de încălzire globală a planetei.

"În anii 1970, oamenii mâncau porţii mai mari de produse vegetale şi porţii mai mici de carne. În plus, în ultimele decenii, s-a produs şi o schimbare în privinţa orelor destinate exerciţiilor fizice", a explicat expertul britanic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stilul de viaţă din anii 1970, o metodă eficientă de combatere a încălzirii globale.
 Vizualizări articol: 576 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 2 voturi
Stilul de viaţă din anii 1970, o metodă eficientă de combatere a încălzirii globale2.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei