Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 apr 2009 - Anul XIV, nr. 94 (4080)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rockerii se epuizează la fel de mult ca muncitorii din construcţii

Rockerii se epuizează la fel de mult ca şi muncitorii din domeniile în care se apelează la munca fizică, deoarece ei trebuie să se prezinte în faţa unor săli de spectacole pline, într-o bună formă fizică, pentru a rezista unui joc de scenă foarte extenuant, informează AFP.

Unul dintre cele mai populare grupuri din Finlanda a acceptat să servească drept cobai pentru cercetătorii de la Institutul pentru medicina muncii din Finlanda, care au efectuat o serie de teste medicale, pentru a măsura impactul pe care îl are stresul asupra organismului uman.

Medicii le-au luat celor trei rockeri finlandezi temperatura şi tensiunea în timpul a două concerte din luna februarie, comparând valorile obţinute cu valorile medii, considerate obişnuite. În urma acestei analize, medicii au ajuns la concluzia că viaţa de rocker este la fel de extenuantă ca şi cea a unui lucrător care prestează munci fizice.

"Meseria de chitarist sau de solist rock este la fel de solicitantă din punct de vedere fizic ca şi săpatul unei gropi, mutarea unor piese grele de mobilier sau găuritul zidurilor cu o bormaşină", au explicat cercetătorii finlandezi.

Un toboşar va transpira la fel de mult ca un tăietor de lemne sau ca un zidar, în timp ce un basist, care apasă pe corzile chitarei sale, va fi la fel de obosit ca un măcelar sau un pugilist, se afirmă în concluziile acestui studiu.

Concertele cu public fac să crească ritmul bătăilor inimii dar şi temperatura corpului. Într-un spectacol de 90 de minute, temperatura corporală depăşeşte 38 de grade, iar pulsul ajunge la 128 - 144 de bătăi pe minut.

Toboşarul trupei finlandeze, Sipe Santapukki, în vârstă de 31 de ani, a declarat că studiile medicilor nu vor descuraja acest trio de muzicieni care cântă împreună din 1991 şi care a lansat până în prezent zece albume.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rockerii se epuizează la fel de mult ca muncitorii din construcţii.
 Vizualizări articol: 654 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Rockerii se epuizează la fel de mult ca muncitorii din construcţii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei