Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 feb 2009 - Anul XIV, nr. 47 (4033)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Topirea gheţurilor de la cei doi poli, mai rapidă decât se credea

Gheţurile de la cei doi poli se topesc mult mai repede decât se credea, accelerând creşterea nivelului mărilor şi al oceanelor şi încălzirea climei, au avertizat oamenii de ştiinţă, prezentând la Geneva rezultatele unui studiu recent, informează AFP.

Studiul, realizat cu prilejul sărbătoririi Anului internaţional polar, efectuat pe teren în 2007 şi 2008 de echipe formate din mii de oameni de ştiinţă, a relevat faptul că fenomenul de încălzire a Antarcticii este "mult mai grav decât s-a crezut", în timp ce zonele arctice cu gheţuri se micşorează, iar procesul de topire a banchizelor din Groenlanda se accelerează.

Regiunile îngheţate de la cei doi poli, frecvent inaccesibile, sunt considerate de mult timp drept un barometru foarte fiabil în detectarea schimbărilor climatice, influenţând condiţiile generale din oceane şi atmosferă.

Apele oceanice din jurul Antarcticii s-au încălzit mai repede decât media mondială, potrivit primelor concluzii ale acestui studiu, prezentate de World Meteorological Organization (WMO) şi de International Council for Science (ICSU).

În plus, încălzirea permafrostului poate să contribuie la accelerarea procesului de încălzire globală, prin eliberarea în atmosferă a gazelor cu efect de seră, până în prezent rămase captive în sol.

Mesajul oamenilor de ştiinţă este cât se poate de clar: tot ce se petrece în regiunile polare are consecinţe asupra întregii planete şi influenţează viitorul întregii umanităţi, au explicat reprezentanţii WMO şi ICSU.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Topirea gheţurilor de la cei doi poli, mai rapidă decât se credea .
 Vizualizări articol: 768 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Topirea gheţurilor de la cei doi poli, mai rapidă decât se credea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei