Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 feb 2009 - Anul XIV, nr. 38 (4024)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un premiu Oscar poate să distrugă cariera unui actor

Chiar dacă toţi actorii visează să aibă un Oscar pe şemineu, prestigioasa distincţie este departe de a fi o garanţie a unei cariere de succes, uneori putând chiar să distrugă drumul spre glorie al unui actor, sunt de părere experţii de la Hollywood, citaţi de AFP.

"Nu cred că a câştiga un premiu Oscar reprezintă o garanţie pentru viitorul carierei unui actor", explică Lew Harris, consultant al site-ului Hollywood.com.

Mulţi dintre actorii recompensaţi, în ultimii ani, cu un premiu Oscar pentru interpretare au avut roluri decepţionante la următorul film, spune Lew Harris, notând că unul dintre cazurile emblematice este Cuba Gooding Jr, recompensat de Academia de film americană pentru "Jerry Maguire", în 1997, la 29 de ani.

După ce a primit premiul Oscar, acesta nu a mai găsit un rol de succes, jucând în filme de serie B, precum "Tabăra cu bucluc/ Daddy Day Care" şi "Norbit", masacrate de critică şi nominalizate la Zmeura de Aur - care marchează cele mai proaste producţii ale industriei.

Fără a cădea tot aşa de jos, Marisa Tomei, nominalizată, anul aceasta, pentru a treia oară la premiile Academiei americane, pentru rolul din "The Wrestler", a cunoscut o carieră cu suişuri şi coborâşuri după ce a câştigat, în 1993, Oscarul pentru rolul său din "Cu vărul Vinny nu e de glumit/ My Cousin Vinny".

"Marisa Tomei nu a putut reveni după ce a primit Oscarul", este de părere Harris, care adaugă că, "dacă actorul care câştigă un Oscar este tânăr, de cele mai multe ori nu poate face faţă atenţiei pe care i-o acordă media".

Adrien Brody, care a câştigat premiul Oscar în 2003, pentru rolul din "Pianistul", şi-a continuat cariera într-un ritm constant de la obţinerea celebrei statuete. "A avut roluri foarte bune înaintea Oscarului (...) şi nu i-a trebuit mult timp pentru a-şi reveni", apreciază expertul.

Lăudat pentru rolul lui Ray Charles, în "Ray", Jamie Foxx nu a mai ajuns la valoarea sa din 2005, preferând să joace în filme de acţiune din seria"Stealth".

"Un premiu Oscar poate aduce beneficii unei cariere de star. În numeroase cazuri, obţinerea premiului este urmată de o perioadă de tăcere", a remarcat unul dintre editorialiştii The Hollywood Reporter, Steven Zeitchik.

Premiată cu Oscar în 2004, pentru rolul din "Cold Mountain", Renée Zellweger a jucat apoi în pelicule care au fost considerate un fiasco.

La rândul ei, Nicole Kidman, care a jucat alături de Zellweger în "Cold Mountain", a ieşit, anul trecut, din topul celor mai bine plătite zece actriţe de la Hollywood.

Un agent de la Hollywood a declarat, sub protecţia anonimatului, pentru Hollywood Reporter că un Oscar "nu schimbă natura rolurilor care sunt propuse actorilor". "Ceea ce se schimbă este natura rolurilor pe care actorii cred că le pot pretinde", a adăugat acesta.

În final, totul se rezumă la inteligenţa cu care actorii ştiu să îşi aleagă rolurile.

"Există oameni care ştiu să profite de celebritatea lor după ce primesc un Oscar. Alţii, dimpotrivă, se grăbesc şi aleg roluri care le fac rău", a apreciat Harris. Aceştia din urmă cred "că un Oscar îi va absolvi de faptul că fac alegeri greşite, dar, într-un fel, un Oscar amplifică greşelile lor", a mai spus expertul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un premiu Oscar poate să distrugă cariera unui actor.
 Vizualizări articol: 795 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un premiu Oscar poate să distrugă cariera unui actor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei