Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 feb 2009 - Anul XIV, nr. 32 (4018)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Monotonia în cuplu, uşor de înlăturat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Monotonia este o „boală” care atinge majoritatea cuplurilor. Cei care vor să se trateze pot apela cu uşurinţă la sfaturile specialiştilor, iar viaţa lor va fi la fel de interesantă ca la început.

Lucrurile nu mai sunt aşa cum erau la începutul relaţiei? S-a instalat rutina, iar zilele trec urmând acelaşi şablon: un sărut dimineaţa după micul dejun, apoi fiecare pleacă grăbit la locul de muncă şi banala discuţie din timpul cinei? Vă întrebaţi dacă puteţi ieşi din această stare de monotonie? Iată câteva idei care v-ar putea ajuta să vă revigoraţi relaţia.

În primul rând, pentru a ieşi din ritmul monoton „muncă, cină, somn”, organizaţi un weekend romantic împreună cu partenerul dumneavoastră. Plecaţi pentru două zile departe de casă, uitaţi de toate grijile legate de serviciu şi de treburile pe care le aveţi de rezolvat şi redescoperiţi bucuria de a sta împreună. Veţi avea ocazia să vorbiţi mai mult cu partenerul, iar acesta va fi singurul dumneavoastră centru de interes pe parcursul celor două-trei zile petrecute departe de casă.

 

 

Încercaţi lucruri noi

Pentru ca monotonia să nu se instaleze în relaţia dumneavoastră, evitaţi să planificaţi chiar totul. V-aţi săturat deja ca în fiecare vară să vă duceţi în vizită la socrii dumneavoastră sau ca în fiecare duminică să vă duceţi la cinema sau la muzeu, iar sâmbăta să faceţi cumpărăturile la supermarket? Dacă procedaţi în acest fel, toate săptămânile din viaţa dumneavoastră vor fi identice şi asta doar din cauză că aveţi mania de a planifica totul. De multe ori, acesta nu este un lucru rău deoarece astfel veţi evita să fiţi luată prin surprindere. Trebuie însă să vă gândiţi la faptul că relaţia dumneavoastră are nevoie de mici schimbări pentru a rezista în timp şi pentru a nu vă lăsa copleşiţi de monotonie.

Trebuie să lăsaţi mai mult loc neprevăzutului şi spontaneităţii. Încercaţi să faceţi noi activităţi împreună. Deveniţi adevăraţi complici atunci când vine vorba despre puţinul dumneavoastră timp liber. Apucaţi-vă împreună să practicaţi un nou sport. Faceţi yoga pentru a vă relaxa, mergeţi la piscină sau jucaţi tenis. În cazul în care sunteţi amândoi amatori de senzaţii tari, nu ezitaţi să vă înscrieţi împreună la un curs de paraşutism.

Folosiţi-vă creativitatea şi atunci când vine vorba despre intimitate. Puneţi puţină sare şi piper în viaţa voastră sexuală. Încercaţi mereu şi mereu lucruri noi. Cumpăraţi-vă lenjerie sexy, faceţi strip-tease, chiar dacă nu sunteţi o foarte bună dansatoare, şi alegeţi locuri noi unde să faceţi dragoste. Asta nu înseamnă că este neapărat nevoie să renunţaţi la poziţiile dumneavoastră preferate, fiind mai degrabă importantă schimbarea contextului. Variaţi frecvenţa raporturilor voastre intime. Nu faceţi sex mereu în fiecare seară de marţi, spre exemplu.

 

Acordaţi-vă unul altuia libertate

Buna funcţionare a unei relaţii nu înseamnă doar petrecerea a cât mai mult timp alături de partener. Şi aceasta poate fi la fel de dăunătoare şi aducătoare de monotonie. Riscaţi să vă sufocaţi unul pe celălalt. Dedicaţi-vă şi dumneavoastră câteva ore de libertate totală. Mergeţi la cumpărături cu prietenele, rezervaţi-vă o şedinţă la un centru de înfrumuseţare sau la coafor. Nu uitaţi nici un moment de faptul că sunteţi femeie şi nu doar soţie sau mamă. Dacă vă veţi îngriji, vă veţi simţi mult mai bine în propria piele, veţi fi mult mai relaxată şi acest lucru nu poate avea decât un impact pozitiv asupra cuplului. Acelaşi lucru este valabil şi pentru partenerul dumneavoastră. Nu faceţi scandal dacă va dori să petreacă o seară doar cu prietenii lui. Fiecare trebuie să aibă propria libertate. Puteţi, de asemenea, să plecaţi câteva zile împreună cu prietenele într-o minivacanţă. Un astfel de moment de despărţire vă va face să simţiţi cât de mult vă lipseşte partenerul şi veţi simţi din ce în ce mai mare dorinţa de a-l avea aproape. În momentul revederii vă veţi simţi cu siguranţă ca la începutul relaţiei.

 

 

Comunicarea, esenţială

Tot pentru a evita instalarea monotoniei trebuie să comunicaţi cât mai mult. O relaţie în care nu există comunicare nu va funcţiona. Cel puţin o dată pe săptămână, acasă sau la restaurant, staţi de vorbă cu partenerul de viaţă şi împărtăşiţi-i acestuia problemele pe care le aveţi, preocupările, dorinţele, planurile de viitor. Atenţie, însă! Discuţiile nu trebuie să se transforme într-un monolog în care dumneavoastră să faceţi o înşiruire a lucrurilor care vă nemulţumesc. El se va simţi criticat, va crede că sunteţi nefericită alături de el, că relaţia nu vă mai mulţumeşte, că nu este bărbatul pe care doriţi să-l aveţi alături toată viaţa.

Încercaţi să vă acordaţi unul altuia atenţia necesară. O cină la lumina lumânărilor, un mic cadou, un sărut neaşteptat sau un masaj înainte de culcare sunt lucruri care fac minuni într-o relaţie. Aceste mici gesturi de tandreţe ţin viu un raport şi alungă monotonia zilnică. Ieşiţi la o plimbare scurtă înainte de culcare. Nu aţi făcut niciodată acest lucru? Nici nu trebuia. Va fi cu atât mai frumos în momentul în care îl veţi încerca pentru prima dată. Veţi vedea cât de mult vă va apropia o astfel de plimbare nocturnă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Monotonia în cuplu, uşor de înlăturat.
 Vizualizări articol: 990 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Monotonia în cuplu, uşor de înlăturat5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei