Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 nov 2008 - Anul XIII, nr. 270 (3951)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Juanes, marele câştigător la Latin Grammy Awards

Cântăreţul columbian Juanes a dominat gala Latin Grammy Awards, care a avut loc joi seară, în oraşul Houston (SUA), câştigând cinci premii pentru albumul său "La Vida Es un Ratico", informează Reuters.

Oraşul Houston, în care trăieşte o importantă comunitate hispanică, a fost gazda galei premiilor Latin Grammy, la care au participat artişti din toată America Latină şi Spania şi care a celebrat diverse genuri muzicale, precum samba, rock alternativ şi muzica tropicală.

Starul care a atras toate privirile a fost cântăreţul columbian Juanes, care a câştigat din partea juriului cinci premii Latin Grammy, ajungând la un total de 17 astfel de distincţii, un adevărat record în materie.

Cel mai recent album al său, "La Vida Es un Ratico", a câştigat premiile pentru cel mai bun album, cel mai bine vândut album şi cel mai bun cântec.

"Sunt mulţumit de viaţa mea, de muzica mea, de Dumnezeu şi de această academie", a declarat Juanes, denumit de cotidianul Houston Chronicle "O replică din America Latină a lui Bono", solistul activist al trupei irlandeze U2, datorită implicării cântăreţului columbian în cauzele umanitare, precum ajutorarea victimelor minelor de război.

Cantautoarea Kany Garcia din Puerto Rico, în vârstă de 25 de ani, a câştigat premiul pentru cel mai bun artist debutant şi cea mai bună solistă pop, pentru albumul ei de debut, "Cualquier Dia" (2007).

Cântăreaţa Gloria Estefan a fost desemnată Artistul Latin Grammy al anului 2008, fiind prima femeie care câştigă acest premiu. Estefan a fost prima cântăreaţă latino care a intrat în topurile muzicale americane în anii '80, alături de trupa Miami Sound Machine.

Trupa rock mexicană Cafe Tacvba, comparată cu celebra trupă Radiohead, a avut şase nominalizări, mai multe decât Juanes, dar a câştigat doar două premii, printre care cel pentru cel mai bun cântec rock, pentru "Esta Vez", extras de pe albumul "Sino".

John Legend şi Juanes au interpretat împreună "If You Are Out There", un cântec care a apărut şi în campania noului preşedinte american Barack Obama, susţinut masiv de artiştii din America Latină.

"Duetul a fost divin", a declarat Legend, care a recunoscut că nu mai cântase niciodată în spaniolă şi că Juanes l-a ajutat înainte de această gală cu câteva sfaturi legate de pronunţia anumitor cuvinte. Juanes a declarat că ar fi votat pentru Obama, dacă ar fi fost cetăţean american.

Gala premiilor Latin Grammy a fost transmisă de postul de televiziune Univision, aproape exclusiv în limba spaniolă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Juanes, marele câştigător la Latin Grammy Awards.
 Vizualizări articol: 592 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Juanes, marele câştigător la Latin Grammy Awards0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei