Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 nov 2008 - Anul XIII, nr. 258 (3939)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Felul în care mâncaţi, responsabil pentru siluetă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Dacă sunteţi îngrijoraţi de faptul că vă îngrăşaţi văzând cu ochii, fiţi mai atenţi la felul cum mâncaţi decât la ce anume serviţi, pentru că se pare că persoanele care mănâncă foarte repede riscă mai mult să fie afectate de obezitate. Studii recente arată că felul în care omul modern serveşte orice masă, adică foarte repede şi până la saturaţie maximă, reprezintă un factor semnificativ pentru "epidemia" de obezitate. Astfel de comportamente alimentare îngraşă mai mult decât v-aţi putea imagina, chiar şi dacă luaţi în considerare cantitatea de calorii consumate în timpul mesei. Oamenii de ştiinţă spun că impactul acţiunii de a mânca foarte repede şi până la saţietate "bruiază" semnalele din creier care în mod normal ar genera mai multă stăpânire de sine în privinţa mâncatului. Profesorul Hiroyasu Iso şi colegii săi de la Universitatea Osaka din Japonia au efectuat un studiu pe un eşantion de 3.200 de persoane, bărbaţi şi femei, cu vârsta cuprinsă între 30 şi 69 de ani. Studiul a avut loc între 2003 şi 2006. Participanţii au fost rugaţi să completeze un chestionar referitor la istoricul şi obiceiurile lor alimentare. Jumătate dintre bărbaţi şi 58 la sută dintre femei au declarat că în mod normal mănâncă până se satură. Mai puţin de jumătate dintre bărbaţi şi o treime dintre femei au spus că de obicei mănâncă repede. S-a constatat că grupul de subiecţi care mănâncă repede şi până la saturaţie maximă aveau un indice de masă corporală mai mare decât ceilalţi. În plus, aportul total de energie era mult mai mare în cazul acestora, comparativ cu cei care au declarat că nu mănâncă până se satură şi nici nu mănâncă repede. Profesorul Iso a explicat că această combinaţie are un impact semnificativ asupra riscului de apariţie a obezităţii, impact mai mare decât dacă o persoană ar adopta doar unul dintre aceste obiceiuri alimentare. "Dacă mâncăm încet, atunci creierul are timp să transmită mesajul că mâncarea este suficientă, motiv pentru care ne oprim înainte de a ne fi săturat. Momentan nu am reuşit să dovedim nimic concret, dar este o ipoteză care merită analizată, întrucât ar putea duce la rezolvarea unei probleme grave cum este obezitatea", a explicat Hiroyasu Iso. Doctorul David Haslam, director al unei organizaţii ce luptă pentru prevenirea obezităţii susţine teoria profesorului japonez. "Astfel de studii sunt foarte folositoare pentru că nu se referă la cauzele genetice ale obezităţii, în legătură cu care persoanele afectate nu pot face nimic, ci aici este vorba de comportamentul uman pur şi simplu", a spus Haslam.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Felul în care mâncaţi, responsabil pentru siluetă.
 Vizualizări articol: 791 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Felul în care mâncaţi, responsabil pentru siluetă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei