Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 nov 2008 - Anul XIII, nr. 258 (3939)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Acţiune în forţă

Câinii care terorizau un bloc întreg, ridicaţi cu forţa de Primărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O mizerie de nedescris, zeci de gunoaie adunate din buncăre şi o haită de câini, asta au găsit reprezentanţii Primăriei Suceava şi poliţiştii, într-o garsonieră din cartierul Zamca, unde au venit la chemarea locatarilor nemulţumiţi şi în urma articolului de săptămâna trecută, din Monitorul de Suceava.

Acţiunea s-a petrecut pe strada Vişinilor, unde, în mijlocul a 50 de familii, câte locuiesc acolo, o femeie şi-a transformat garsoniera în adăpost de câini, spre exasperarea tuturor vecinilor, care au avut de îndurat zi şi noapte lătratul haitei din locuinţa sa, dar mai ales miasmele grele care vin dinspre uşa respectivei locuințe.

 

Oamenii legii, neputincioşi în faţa unei uşi închise

Pentru a lua măsuri în acest caz, în care liniştea publică a sute de oameni e tulburată din cauza unei femei care refuză să asculte rugăminţile vecinilor, de a scoate câinii din casă şi de a îndepărta mizeria din locuinţă - o sursă de infecţie pentru toţi, municipalitatea a venit însoţită de  reprezentanţi ai Poliţiei Municipale şi ai Poliţiei Comunitare.

În ciuda impresionantei desfăşurări de forţe, oamenii legii şi autorităţile locale s-au dovedit cu totul neputincioase în faţa uşii închise, din spatele căreia se auzeau lătrăturile nervoase ale câinilor. Cum nimeni nu a vrut să le răspundă, cu toţii au ridicat din umeri, fără a putea face ceva, pentru că legea nu le dă dreptul să intre în casa cuiva fără mandat, chiar de situaţia o impune.

Poliţiştii au spus că nici un judecător nu le va da mandat, dacă nu e un caz penal, chiar de în joc e liniştea şi sănătatea câtorva sute de locatari, terorizaţi de o haită de câini.

Disperaţi că în acest fel nu se va rezolva nimic, locatarii au decis să acţioneze chiar ei, spărgând uşa vecinei lor. Furioşi, aceştia au lovit uşa cu mâinile şi cu picioarele, până când încuietoarea a cedat.

Dacă până atunci mirosul de pe scară, a mizerie şi a excremente de câine, i-a făcut pe toţi să strâmbe din nas, în momentul când s-a deschis uşa, un miros insuportabil a răbufnit din garsonieră, făcându-i pe toţi să încerce o senzaţie de vomă şi de repulsie greu de stăpânit.

 

Focar de infecţie pentru 50 de familii

Culmea e că atunci au descoperit că proprietara locuinţei este acasă, deşi nu a dat nici un semn de viaţă până atunci. Femeia a început să se împingă în uşă, să o închidă, ţipând să fie lăsată în pace, dar oamenii au pus piciorul în prag, oprind-o să se baricadeze din nou în casă.

După lungi tratative, la presiunea vecinilor nervoşi, care i-au spus că ei nu mai pot trăi aşa, cu o haită de câini în mijlocul lor, otrăvindu-le aerul şi tulburându-le liniştea, precum şi la rugăminţile viceprimarului Lucian Harşovschi, care a făcut tot posibilul să o înduplece să lase în casă pe cineva care să o ajute să prindă câinii, femeia a cedat.

Numai că, imediat după ce unul din angajaţii adăpostului de câini a Primăriei a pus laţul pe primul câine dintre cei care mişunau peste tot, lătrând furioşi, femeia a început să ţipe ca din gură de şarpe, apoi să plângă în hohote.

Pe lângă câinii ce umblau liberi în casă, hingherii au mai găsit şi alţii, ascunşi prin dulapuri, pe sub pat şi pe balcon.

Ceea ce i-a surprins pe toţi a fost mizeria de nedescris care domnea în garsonieră, de la resturile de mâncare adunate chiar lângă uşă, probabil aduse de la buncăre, unde femeia a fost văzută adeseori, răscolind prin gunoaie, grămezile de ambalaje, tuburi şi alte resturi adunate în baie, lucruri aruncate de alţii şi adunate de femei, dar mai ales stratul gros de mizerie de pe jos, o combinaţie de noroi şi excremente de câine.

Abia după ce au văzut şi ultimul câine scos din garsonieră şi dus la maşina cu care sunt transportaţi la adăpost, vecinii femeii au răsuflat uşuraţi.

“Dacă nici  acum nu veneaţi să faceţi ceva, erau unii decişi să îi dea foc la uşă, ca măcar când vin pompierii să scoată câinii din casă. Ne-am săturat să tot spălăm zilnic podeaua şi pereţii de pe palier, să-i dezinfectăm uşa cu perhidrol, doar să mai scăpăm de miros”, a zis una dintre vecine.

În vreme ce Direcţia Sanitar Veterinară a refuzat să se implice în acest caz, singura soluţie pentru a dezinfecta locuinţa femeii, un adevărat focar de infecţie pentru cele 50 de familii din bloc, a rămas ca vecinii să se unească şi să îi facă curat în locuinţă.

 

Avertisment pentru cazurile similare

„E anormal să descoperim astfel de cazuri într-un oraş din Uniunea Europeană. Astăzi am ridicat de aici şase câini, dar se pare că au fost şi mai mulţi, după cum spun vecinii. Pe moment am rezolvat situaţia, dar trebuie făcut ceva ca acestei femei să îi fie acordate îngrijire socială şi medicală. Am încercat să contactăm rudele ei, dar acestea au refuzat să aibă de-a face cu ea. Sperăm ca acţiunea de azi să fie un avertisment şi pentru alţi suceveni care se pare că au aceleaşi apucături, de a transforma locuinţa în adăpost de câini, fără a ţine cont de părerea vecinilor”, a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi, care a pus la punct acţiunea de ieri, autosesizându-se în urma articolului precedent din Monitorul de Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câinii care terorizau un bloc întreg, ridicaţi cu forţa de Primărie.
 Vizualizări articol: 4300 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Câinii care terorizau un bloc întreg, ridicaţi cu forţa de Primărie3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei