Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 oct 2008 - Anul XIII, nr. 250 (3931)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bărbaţii care nu se văd

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O vorbă din bătrâni spune că în spatele fiecărui bărbat puternic se află o femeie puternică. În epoca modernă, când numărul femeilor puternice a crescut simţitor, aforismul înţelepţilor şi-a schimbat total sensul. Azi pare mult mai adevărată teoria conform căreia în spatele fiecărei femei puternice, se află un bărbat.

Pe măsură ce numărul femeilor puternice creşte, apare în paralele un nou tip de bărbat, care, indiferent că e vorba de propria alegere sau de iubirea pentru soţie, îşi asumă un rol aproape feminin. El stă mereu în culise, oferă sugestii şi vorbeşte foarte puţin în public.

Todd, soţul eschimos al lui Sarah Palin, guvernatorul statului Alaska Todd, ia totul filosofic, chiar şi zvonurile cu privire la eventualele aventuri amoroase ale soţiei. Îi place să pescuiască, se plimbă cu snowmobilul şi a sărbătorit 20 de ani de căsătorie în timpul congresului republican. În singura sa apariţie pe postul de televiziune FOX, domnul Palin a apărut cu o cămaşă în carouri şi ghete.

La rândul său, Joachin Sauer, soţul cancelarului german Angela Merkel, "cea mai puternică femeie din lume", un biotehnician divorţat şi tată a doi copii este numit de presa germană "fantoma de la Operă". Porecla sa nu se datorează nicidecum pasiunii sale pentru Wagner, ci faptului că aproape nu apare în public, iar singurele interviuri pe care le acordă sunt pe teme ştiinţifice.

Dacă ar fi să ne luăm după Julia Roberts, Danny Moder, de profesie cameraman, "este un bărbat inteligent şi creativ, un soţ surprinzător şi un tată fantastic. Mă ajută, face cumpărături, deseori găteşte şi adoră să îşi petreacă timpul cu copiii".

Revoluţia feminină, abia la început

Din câte se pare, revoluţia feminină se află abia la început. Un studiu Pew Research Center, care analizează tendinţele sociale şi demografice, confirmă mutarea "centrului de greutate" în cadrul cuplului. În ultimii cinci ani s-a constatat că deciziile doamnelor contează mai mult, ele având un cuvânt greu de spus în cadrul familiei.

Deocamdată procentul este destul de mic, însă în Statele Unite zece la sută dintre reprezentantele sexului frumos se bucură de mai mult succes decât partenerii lor de viaţă. Pe Bătrânul Continent procentul este, deocamdată, de doar trei la sută. Mai nou, partenerii moderni au învăţat să îşi renegocieze rolurile, ajungând chiar să facă schimb de responsabilităţi. Asta se întâmplă mai ales în cazul tinerilor. Unul dintre ei se opreşte şi îi acordă spaţiu celuilalt. Vechea modă, care prevedea ca soţul să se ocupe de carieră şi femeia să îl urmeze, renunţând la viaţa sa profesională, a apus sau cel puţin îşi trăieşte ultimele clipe de glorie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bărbaţii care nu se văd.
 Vizualizări articol: 498 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bărbaţii care nu se văd0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei