Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 oct 2008 - Anul XIII, nr. 250 (3931)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

EBay va interzice din 2009 comerţul cu obiecte din fildeş

Grupul american eBay a anunţat că va interzice, începând din 1 ianuarie 2009, vânzările de obiecte din fildeş pe site-ul său de licitaţii, la presiunea unui grup care apără drepturile animalelor, pentru a lupta împotriva comerţului cu specii pe cale de dispariţie, relatează AFP.

Anunţul a venit la câteva ore după publicarea unui raport al Fondului Internaţional pentru Protecţia Animalelor privind comerţul ilegal pe internet cu specii de animale pe cale de dispariţie, în care se preciza că eBay a fost responsabil de cel puţin două treimi din acest tip de tranzacţii.

Grupul a consultat Fondul Mondial pentru Natură (WWF) şi grupuri americane pentru protecţia mediului înainte de a luat această decizie, a precizat purtătorul de cuvânt al eBay, Richard Brewer-Hay.

Grupul care se ocupă de licitaţii pe internet a interzis anul trecut pe site-ul său de internet comerţul internaţional cu fildeş de elefant, limitând tranzacţiile acestui produs pe pieţele naţionale.

"Totuşi, ţinând cont de complexitatea comerţului internaţional cu fildeş şi particularitatea acestui tip de piaţă reprezentat de eBay, vânzarea de fildeş pe site-ul nostru a continuat să ne preocupe", a adăugat acesta. "De aceea, pentru a proteja cumpărătorii şi vânzătorii, precum şi animalele pe cale de dispariţie, eBay a decis să impună o interdicţie totală a tuturor felurilor de fildeş", a mai spus Brewer-Hay.

Unul dintre avocaţii eBay, Jack Christin, a precizat că grupul va autoriza totuşi comerţul cu "anumite obiecte de antichitate (de dinainte de 1900) care includ şi o mică cantitate de obiecte de fildeş, cum ar fi masă cu incrustaţii de fildeş sau un pian cu tuşe de fildeş".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului EBay va interzice din 2009 comerţul cu obiecte din fildeş.
 Vizualizări articol: 445 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
EBay va interzice din 2009 comerţul cu obiecte din fildeş0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei