Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 oct 2008 - Anul XIII, nr. 236 (3917)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cum păstraţi armonia într-o relaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Odată cu trecerea anilor, pasiunea într-o relaţie se stinge şi romantismul dispare treptat. Pentru a nu ajunge într-o asemenea situaţie, e bine să identificaţi sursa divergenţelor.

Sunteţi frustrată pentru că relaţia dumneavoastră nu mai are romantism? Nu vă puteţi imagina cum şi de ce a dispărut entuziasmul de la început? Dacă vă ajută cu ceva, să ştiţi că nu sunteţi singura. Multe cupluri trec prin situaţii de acest gen. Unele capitulează în faţa problemelor, altele însă reuşesc să-şi refacă legăturile amoroase, găsind împreună soluţii. Totul depinde de ce fel de relaţie aveţi şi de „modelul” de cuplu din care faceţi parte.

În primul rând, o relaţie nu presupune numai dragoste. Este nevoie ca două persoane să se respecte reciproc şi să-şi dezvolte abilităţi de comunicare pentru a putea menţine o relaţie sănătoasă.

Din păcate însă, aceste aspecte ale vieţii de adult nu se învaţă la şcoală, dar totul poate fi rezolvat cu atenţie şi cu răbdare. Principala cauză a acestei probleme este felul în care oamenii îşi gestionează sentimentele de teamă, frustrare, furie. Există patru „modele” de relaţii, dintre care trei sunt disfuncţionale.

 

Modele de cupluri disfuncţionale

Primul model este cuplul format din doi agresori activi. De obicei, când sunt furioşi, partenerii obişnuiesc să arunce critici şi să ridice vocea. Mediul în care ei trăiesc este foarte zgomotos şi se „înfierbântă” mai mult din cauza discuţiilor aprinse.

Al doilea model de cuplu reuneşte doi agresori pasivi. Mediul în care locuieşte un astfel de cuplu este liniştit, dar conflictul parcă pluteşte prin aer. Ambii parteneri refuză comunicarea şi consideră că soluţia cea mai bună pentru a scăpa de sentimentele negative este să le închidă în interior.

De obicei în astfel de cupluri, sarcasmul este prezent în permanenţă, detaliile sunt ignorate sau uitate (aniversări, date importante), partenerii sunt absenţi sau nu se implică.

Al treilea model disfuncţional de cuplu este cel format dintr-un agresor pasiv şi unul activ. Este cazul cuplurilor în care unul dintre parteneri se implică şi încearcă să rezolve problemele prin comunicare, iar celălalt rămâne impasibil sau se întoarce cu spatele. Cu cât agresorul activ „atacă” mai mult şi îşi exprimă frustrările, cu atât mai mult se îndepărtează celălalt.

 

Situaţia ideală

Care ar fi modelul de cuplu ideal? Bineînţeles, cel în care agresorul activ îşi domoleşte atacurile, iar cel pasiv îşi adună curajul de a-şi înfrunta partenerul. Folosind abilităţi de comunicare constructivă, partenerii pot discuta problemele şi pot rezolva împreună, ajungând să-şi dea seama că această comunicare îi apropie şi că astfel pot întreţine o relaţie romantică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum păstraţi armonia într-o relaţie.
 Vizualizări articol: 817 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Cum păstraţi armonia într-o relaţie1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei