Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 sep 2008 - Anul XIII, nr. 216 (3897)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La masă în restaurantele din Paris

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mâncarea franţuzească este faimoasă în întreaga lume. Nu este de mirare că în restaurantele din Paris se servesc cele mai fine şi sofisticate mâncăruri.

În Paris, există mii şi mii de restaurante şi cafenele. În unele se poate bea doar o cafea, în altele se poate servi o gustare delicioasă, în timp ce anumite localuri oferă numai preparate de lux. Însă, în orice bistrou, calitatea mâncărurilor servite îl va încânta chiar şi pe cel mai pretenţios client.

Alegerea unui restaurant în Paris poate fi o adevărată provocare, tocmai pentru că există atât de multe moduri de a găti în acest oraş şi pentru că oferta este foarte variată. Se găseşte mâncare pe placul oricui în Paris, aşa că nu vă sfiiţi să încercaţi ceva diferit şi neobişnuit, ca de exemplu specialităţi japoneze gătite în Franţa. În funcţie de preferinţele dumneavoastră în materie de gastronomie, puteţi încerca specialităţi culinare mexicane, americane, turceşti, italiene, braziliene, spaniole sau indiene. În Paris, opţiunile pentru delectarea papilelor gustative sunt nelimitate.

Cel mai rafinat mod de a lua masa în Oraşul Luminilor ar fi să mergeţi la un restaurant de lux, însă vă avertizăm că vă va costa destul de mult. Mâncarea „haute cuisine” necesită o pregătire foarte minuţioasă, iar deliciile culinare sunt prezentate în porţii foarte mici. O astfel de servire se practică, în general, la cele mai bune hoteluri şi restaurante din oraş.

Cele mai multe restaurante pariziene au un „meniu al zilei”, ceea ce înseamnă că servesc anumite feluri de mâncare la preţuri acceptabile, totul fiind pregătit din ingrediente locale. Specialităţile din meniul zilei se schimbă odată cu anotimpurile şi sunt, de fapt, cele mai proaspete produse pe care le oferă un restaurant.



Micul dejun la Paris

Francezii obişnuiesc să ia micul dejun în oraş. Oricine vrea să respecte această tradiţie pariziană poate merge la o patiserie sau o cafenea din Paris, unde la micul dejun se servesc cornuri, diverse sortimente de pâine, numeroase varietăţi de brânză şi mezeluri sau produse de patiserie. Micul dejun parizian include în mod obligatoriu o cafea, fie neagră şi tare, fie celebra café au lait. Foarte multe cafenele şi bistrouri din Paris servesc mâncarea şi înăuntru, şi afară, pe terasă. Pentru a lua masa în aer liber, trebuie să plătiţi o anumită taxă, care se adaugă la nota de plată. Merită însă să savuraţi măcar o dată cafeaua sub razele soarelui parizian.



Orele de masă

În general, în Franţa magazinele sunt închise timp de două ore la prânz, acesta fiind momentul zilei când francezii servesc principala masă. În ultimul timp însă, francezii s-au adaptat la cerinţele turiştilor şi au deschis o serie de localuri unde se serveşte un fel de mic dejun întârziat, pentru cei care se află în oraş la prânz.

În cele mai multe restaurante, cina începe să fie servită de abia la ora 19.30, aşa că dacă doriţi să luaţi o gustare înainte de masa de seară, cea mai bună alegere ar fi o braserie. Un astfel de local este deschis toată ziua şi aici se serveşte acelaşi tip de mâncare, indiferent de momentul zilei.



Mâncăruri stropite cu vinuri vechi

Vinul face şi el parte din tradiţia gastronomică franceză. A savura un pahar la masă este o experienţă ce nu trebuie ratată la Paris, mai ales că vinurile sunt de foarte bună calitate. Pe meniul oricărui restaurant există sortimente de vin „obişnuite”, la preţuri accesibile, însă în egală măsură puteţi opta pentru vinuri vechi, mai scumpe, dar de o calitate deosebită. Vinul trebuie ales în funcţie de mâncare. La o cină servită într-un restaurant de lux se obişnuieşte ca fiecare fel de mâncare să fie stropit cu vin.

Ca turist în Paris, trebuie să ţineţi seama de un lucru foarte important, mai ales când ieşiţi seara în oraş. Francezilor le place să se îmbrace elegant pentru cină, de aceea în multe restaurante se cere respectarea unei etichete vestimentare şi nu este permis accesul fără haină sau cravată. Prin urmare, atunci când faceţi o rezervare la un restaurant parizian, interesaţi-vă care este codul vestimentar în localul respectiv, pentru a fi sigur că vă veţi bucura de o cină perfectă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La masă în restaurantele din Paris.
 Vizualizări articol: 619 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La masă în restaurantele din Paris0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei