Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 aug 2008 - Anul XIII, nr. 194 (3875)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Studenţii curajoşi prezintă cele mai puţine probabilităţi de a trişa

Studenţii îndrăzneţi prezintă cele mai puţine probabilităţi de a trişa, potrivit unor studii realizate de cercetătorii americani, prezentate în cadrul unei conferinţe a Asociaţiei Americane de Psihologie, informează bbc.co.uk.

Două studii, la care au participat peste 400 de studenţi de la Universitatea din Ohio, au demonstrat că persoanele care nu trişează de obicei au avut cele mai bune rezultate la testele de curaj şi empatie.

De asemenea, aceste persoane au avut rezultate mai bune la testele de onestitate decât studenţii care obişnuiau să trişeze.

Acelaşi studiu a scos la iveală că cei care nu trişează sunt în minoritate.

Studenţii participanţi la studiu au fost întrebaţi dacă au trişat în cadrul orelor de curs în ultimele 30 de zile şi, respectiv, în ultimele 12 luni care au precedat analiza şi dacă ar fi tentaţi să trişeze pe viitor.

De asemenea, studenţii au fost supuşi unor teste menite să evalueze curajul, onestitatea şi empatia acestora.

Potrivit rezultatelor testelor, numărul "eroilor academici" - care au prezentat cele mai puţine probabilităţi să fi trişat în ultimele 30 de zile şi care intenţionau să procedeze în acelaşi fel pe viitor - este mic, aceştia declarând că s-ar simţi mai vinovaţi dacă ar trişa. De asemenea, studenţii cu cel mai mare nivel de onestitate nu percepeau trişatul în acelaşi mod ca ceilalţi şi le venea cu greu să creadă că există colegi de-ai loc care trişează cu regularitate.

"Studenţii care nu trişează par să fie în minoritate şi au foarte multe ocazii să observe că persoane din jurul lor fac acest lucru şi sunt premiaţi, prezentând un risc mic de pedeapsă. Considerăm că aceia care nu trişează dau dovadă de eroism zilnic într-un cadru academic", a spus profesorul Sara Staats, unul dintre autorii studiului.

Cercetătorii au explicat că alte studii au scos la iveală că 50% până la 80% dintre studenţii universitari au recunoscut că au trişat.

"Aceşti oameni (cei care nu trişează, n.r.) au, probabil, personalităţi puternice şi sunt mai puţin predispuşi să cadă pradă tentaţiei", a declarat doctorul Paul Seagar, purtătorul de cuvânt al British Psychological Society şi lector la University of Central Lancashire.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenţii curajoşi prezintă cele mai puţine probabilităţi de a trişa.
 Vizualizări articol: 687 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Studenţii curajoşi prezintă cele mai puţine probabilităţi de a trişa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei