Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 aug 2008 - Anul XIII, nr. 194 (3875)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Animalele de companie, abandonate din cauza costurilor ridicate de îngrijire

Animalele de companie sunt cei mai buni prieteni ai omului, însă nu şi în perioade dificile din punct de vedere financiar, având în vedere că sute de australieni le abandonează, de cele mai multe ori din cauza costurilor prea mari necesare îngrijirii lor, informează Reuters.

Agenţia australiană de protecţie a drepturilor animalelor, Royal Society for the Protection of Animals (RSCPCA), a precizat că motivaţiile legate de costurile foarte mari pentru îngrijirea animalelor figurează actualmente pe locul al patrulea în topul cauzelor pentru care oamenii îşi abandonează animalele în adăposturi. Anul trecut, costurile erau pe poziţia a opta în topul motivelor abandonării animalelor de companie.

"Mulţi oameni nu mai au bani de cheltuit. Din păcate, condiţiile economice sunt din ce în ce mai grele", a declarat Michael Beatty, purtătorul de cuvânt de la RSCPCA.

Chiar dacă RSCPCA nu a dispus de o monitorizare imediată a  numărului de animale abandonate, Beatty a precizat că adăposturile din Brisbane au primit cel puţin 350 de animale abandonate anul acesta, de aproape două ori mai multe decât în perioada similară a anului trecut.

Michael Beatty a explicat că din ce în ce mai multe animale de companie sunt abandonate din cauza lipsei proprietăţilor de închiriat. "Odată cu creşterea preţurilor chiriilor şi lipsa imobilelor de închiriat, proprietarii nu acceptă chiriaşii cu animalele de companie, ceea ce este, într-adevar, mare păcat", a spus el.

RSCPCA estimează că o persoană care deţine un animal de companie plăteşte aproximativ 1.700 de dolari australieni (1.500 dolari americani) pe an pentru întreţinerea acestuia.

Potrivit PetNet, site care promovează responsabilitatea persoanelor cu animale de companie, Australia este una dintre ţările cu cei mai mulţi deţinători de animale din întreaga lume.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Animalele de companie, abandonate din cauza costurilor ridicate de îngrijire.
 Vizualizări articol: 819 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Animalele de companie, abandonate din cauza costurilor ridicate de îngrijire0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei