Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 iul 2008 - Anul XIII, nr. 163 (3844)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cocteilurile desăvârşesc mâncărurile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alegerea băuturii potrivite pentru mâncarea pe care o consumaţi la restaurant sau la o petrecere poate fi o problemă delicată. Acestea trebuie să se îmbine perfect pentru a vă bucura de un adevărat festin.

În ceea ce priveşte găsirea „perechii” ideale băutură-mâncare, barmanii şi bucătarii au căzut de acord asupra faptului că vinurile nu oferă prea multe posibilităţi de combinare. Ryan Magarian, un specialist în realizarea cocteilurilor, „consultantul” în materie al restaurantului „Liquid Kitchen”, susţine că, în timp ce vinul nu schimbă aroma mâncării, cocteilurile pot fi inventate şi reinventate în aşa fel încât să se potrivească perfect cu o anumită specialitate culinară. „Imaginaţi-vă că doi maeştri bucătari colaborează pentru a crea o experienţă gastronomică deosebită”, spune Magarian.

În restaurantele europene şi, mai ales, în cele din Statele Unite este la modă ca pe meniu să apară combinaţii „recomandate” de mâncare şi cocteiluri, ceea ce reprezintă dovada clară şi recunoaşterea că un cocteil făcut cu atenţie şi pricepere merită atenţia celui mai bun maestru bucătar. Proprietarii de localuri şi-au dat seama, în sfârşit, că, pentru a-şi asigura succesul în afaceri, este nevoie să angajeze, în afară de bucătari rafinaţi, şi barmani talentaţi, cu un simţ al aromei foarte bine dezvoltat, care înţeleg că este nevoie de echilibru, profunzime şi complexitate chiar şi când vine vorba de „relaţia” dintre mâncare şi băutură.

 

Ponturi pentru combinaţii de succes

Karen Page este autoarea unei cărţi dedicate combinaţiilor fericite între mâncare şi băutură. Aceasta susţine că, alegând băutura potrivită pentru o mâncare, ne vom putea bucura de un adevărat festin. Page spune că există o serie de sfaturi practice, pe care oricine le poate aplica pentru a-şi uimi invitaţii cu îmbinări delicioase, bucate alese şi băuturi potrivite. Nu trebuie să fiţi specialist în combinaţii, însă linia pe care trebuie să mergeţi este asocierea aromelor. De exemplu, în cazul în care consumaţi o mâncare gătită cu ulei de măsline, cea mai potrivită aromă pentru băutură este lămâia, iar dacă preparatele conţin sos alb, puteţi alege o băutură cu aromă de vanilie.

Altă tehnică de potrivire a mâncărurilor cu băuturile este cea prin comparaţie şi contrast, pentru că un cocteil poate la fel de bine să completeze un fel de mâncare, contrastând cu aromele acestuia. Dacă, de exemplu, mâncaţi ceva foarte picant, atunci răsfăţaţi-vă cu o băutură cu aromă răcoritoare, un cocteil Mojito cu aromă de pepene şi castravete. Alt secret al „asortării” cocteilurilor este adăugarea de diverse ierburi aromate, acestea fiind o modalitate excelentă de a apropia băutura de mâncare. Cocteilurile trebuie să încorporeze arome apropiate de condimentele folosite în mâncare. De exemplu, o mâncare condimentată cu salvie se potriveşte foarte bine cu tequila, în timp ce o delicatesă culinară cu rozmarin este potenţată de un gin. În orice caz, nu trebuie să umpleţi paharul cu aceste ierburi aromate, câteva frunzuliţe sunt suficiente pentru a da gustul potrivit.

 

Nu exageraţi cu alcoolul

Cocteilurile realizate ca la carte conţin mai puţin alcool decât şi-ar imagina mulţi dintre dumneavoastră. După ce o tărie este combinată cu suc de lămâie şi sirop natural, apoi este diluată prin amestecare cu gheaţă, conţinutul de alcool din cocteilul care rezultă poate ajunge la cel mult 20 la sută. De aceea, trebuie să vă gândiţi foarte bine înainte de a servi un cocteil foarte puternic alcoolizat cu un fel de mâncare cu arome extrem de subtile.

În plus, atunci când „împerecheaţi” mâncarea cu băutura, trebuie să daţi atenţie nu doar aromei, ci şi texturilor. De exemplu, sucul de mere are altă textură decât cel de roşii, şi este cu totul diferită de cea a unui suc acidulat, prin urmare, este foarte important să găsiţi băuturile care să completeze bucatele, nu să facă notă discordantă cu acestea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cocteilurile desăvârşesc mâncărurile.
 Vizualizări articol: 380 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cocteilurile desăvârşesc mâncărurile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei