Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 mai 2008 - Anul XIII, nr. 124 (3805)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Menţineţi-vă silueta la orice vârstă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sănătatea şi forma fizică sunt influenţate de hrană şi, pentru că, odată cu trecerea timpului, organismul reacţionează diferit la ceea ce mâncăm, este bine să ştiţi ce puteţi face pentru a vă păstra silueta la orice vârstă.

pecialiştii în nutriţie ne amintesc mereu că nu există alimente care să îngraşe mai mult ca altele, pentru că o calorie este o calorie, indiferent din ce aliment provine. Important este ca fiecare dintre noi să îşi adapteze alimentaţia în funcţie de stilul de viaţă şi de nevoile personale. Secretul menţinerii siluetei stă în câteva gesturi reflexe, pe care vi le puteţi forma cu uşurinţă: mâncaţi cantităţi rezonabile, limitaţi consumul de produse grase, obişnuiţi-vă să gătiţi cu aburi şi, nu în ultimul rând, faceţi mişcare, dar numai în măsura în care acest lucru vă face plăcere. Nu este nevoie să exageraţi.

Nutriţionistul francez Pascale Modad a pus la punct câteva reguli de igienă alimentară care trebuie respectate la fiecare „prag” de vârstă, pentru a vă păstra o siluetă armonioasă.

 
Între 20 şi 30 de ani.

Femeile tinere au, în general, o alimentaţie dezorganizată, fapt cauzat în special de ritmul foarte alert al vieţii. De multe ori, tinerele fac greşeala de a sări peste micul dejun, uitând la fel de des să facă mişcare. Odată plecate de acasă, ele îşi pierd reperele alimentare, de multe ori acest lucru întâmplându-se şi pentru că nu au suficienţi bani pentru a-şi permite să consume doar produse de bună calitate sau potrivite cu metabolismul lor. Doctorul Modad le recomandă femeilor ce aparţin acestei categorii de vârstă să îşi facă timp pentru micul dejun şi să îşi stabilească un program riguros de masă.

Acelora care sunt adeptele meselor frugale, nutriţionistul le sugerează ca în timpul zilei să mănânce sandvişuri cu carne de pui sau cu jambon, fără maioneză, cu pâine integrală sau graham, şi să termine prânzul cu un iaurt sau cu un fruct. La această vârstă nu există foarte multe restricţii în ceea ce priveşte alimentaţia, pentru că, în general, metabolismul ajută la compensarea exceselor.

 
Între 30 şi 40 de ani.

Aceasta este perioada când femeile încep să adopte obiceiuri alimentare sănătoase, pentru că se căsătoresc şi fac copii. Ritmul de viaţă devine mai liniştit, ceea ce reprezintă un exemplu cât se poate de bun pentru copii. În această perioadă din viaţă, femeile încep să gătească şi să consume mâncăruri „adevărate”. Modad spune că între 30 şi 40 de ani excesele pot fi compensate încă foarte uşor, dar că este momentul potrivit să vă obişnuiţi să mâncaţi cantităţi mici de alimente, pentru a vă putea răsfăţa şi cu desert după fiecare masă. Încercaţi să vă păstraţi plăcerea de a mânca şi nu uitaţi că activitatea fizică este indispensabilă.

Alt sfat dat de nutriţionist pentru doamnele care se apropie de 40 de ani este să aibă mare grijă la consumul de ulei de măsline: este, într-adevăr, foarte bun pentru inimă, însă are un aport caloric foarte mare.

 
Aproape de 50 de ani.

După 45 de ani, preocuparea şi provocarea constau în a reuşi să nu vă îngrăşaţi. Este o vârstă critică, întrucât morfologia corpului se schimbă, iar kilogramele încep să se depună. Prin urmare, începând cu această vârstă, un bun echilibru în alimentaţie este şi mai recomandat. „Este foarte important să vă întreţineţi masa musculară, cu atât mai mult cu cât muşchii consumă mai multe calorii”, a ţinut să precizeze Pascale Modad, care recomandă doamnelor ajunse la 50 de ani să meargă cel puţin 30 de minute pe zi, pentru că rezistenţa fizică este deosebit de importantă la această vârstă.

Nutriţionistul mai recomandă ca, odată ajunse în apropierea pragului de 50 de ani, să încercaţi să creşteţi aportul de proteine, să preferaţi friptura mai slabă, să mâncaţi cât mai mult grătar de pui, şuncă albă sau chiar ton alb. Acestea, spune Modad, sunt micile detalii care fac diferenţa şi în alimentaţia zilnică, atunci când vreţi să slăbiţi un kilogram, două sau când vreţi doar să vă menţineţi silueta.

În plus, în completarea regimului alimentar, la această vârstă este de preferat să beţi apă îmbogăţită cu calciu, pentru a avea grijă de oasele dumneavoastră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Menţineţi-vă silueta la orice vârstă.
 Vizualizări articol: 751 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Menţineţi-vă silueta la orice vârstă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei