Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 apr 2008 - Anul XIII, nr. 95 (3776)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cea mai bătrână femeie din lume a împlinit 115 ani

Americanca Edna Parker şi-a celebrat a 115-a zi de naştere, fiind cea mai bătrână femeie din lume potrivit Cărţii Recordului, în care a preluat această poziţie în luna august, în urma morţii unei japoneze care era cu doar patru luni mai în vârstă decât ea, informează ediţia online a Telegraph.

În întreaga lume există numai 75 de persoane în viaţă - 64 de femei şi 11 bărbaţi - care au împlinit 110 ani sau au depăşit această vârstă, potrivit statisticilor Gerontology Research Group, organizaţie cu sediul în California care verifică informaţiile privind persoanele care au atins vârste foarte avansate.

Parker, care s-a născut pe 20 aprilie 1893, este văduvă de la moartea soţului ei Earl, decedat în urma unui atac de cord în 1938. Ea le-a supravieţuit şi celor doi fii ai ei, Clifford şi Earl Jr, şi are cinci nepoţi, 13 strănepoţi şi 13 stră-strănepoţi care să-i ţină companie.

"Nu ştim de ce a trăit aşa de mult", spune Don Parker, nepotul ei, în vârstă de 59 de ani. "Dar ştim că nu şi-a făcut niciodată griji şi că a fost întotdeauna o persoană slabă, deci s-ar putea să aibă legătură cu asta", a adăugat el.

Cercetătorii care studiază longevitatea speră că Edna Parker îi poate ajuta să descifreze secretele vieţii îndelungate.

În urmă cu doi ani, cercetătorii de la New England Centenarian Study din cadrul Universităţii din Boston au recoltat o mostră de sânge de la Edna Parker pentru baza de date ADN a centenarilor pe care o are instituţia.

ADN-ul Ednei este acum păstrat la un loc cu mostre provenite de la alţi 100 de oameni care au depăşit vârsta de 110 ani şi ale căror gene sunt analizate, potrivit lui Tom Perls, specialist în derontologie care coordonează proiectul.

"Ei reprezintă şansa noastră cea mai bună de a găsi eluzivul Sfânt Gral în domeniul nostru, adică genele care activează longevitatea", a adăugat el.

O petrecere pentru ziua de naştere a Ednei Parker a fost organizată vineri, moment în care 115 baloane colorate au fost eliberate pentru a-i celebra aniversarea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cea mai bătrână femeie din lume a împlinit 115 ani.
 Vizualizări articol: 872 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cea mai bătrână femeie din lume a împlinit 115 ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei