Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 apr 2008 - Anul XIII, nr. 79 (3760)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Plante de apartament

Dalechampia trebuie protejată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dalechampia este un arbust de mărime medie, originar din America central-meridională, care îşi păstrează culoarea verde pe tot parcursul anului.

Este o plantă agăţătoare şi deci trebuie cultivată în apropierea unor obiecte pe care se poate sprijini.

Tulpinile plantei sunt lungi, subţiri şi foarte ramificate, au frunze de culoare verde închis, ovale sau în formă de inimă, în funcţie de specie, şi pot avea o lungime între 12 şi 15 centimetri.

Florile acestei plante sunt spectaculoase, fiind formate din două petale de culoare roz.

Dalechampia poate fi adaptată cultivării în zonele mediteraneene şi cu climă temperată, având însă grijă să fie ferită de temperaturile joase care duc la pierderea frunzelor. Planta are o dezvoltare lentă, ceea ce înseamnă că este ideală pentru cultivarea în ghiveci, care se va ţine în interior sau în exterior, în funcţie de temperaturile de afară.

 

Îngrijire.

Dalechampia nu rezistă la temperaturi mai mici de zero grade Celsius. Pentru a fi siguri că planta nu este supusă riscului, ea nu trebuie expusă unor temperaturi mai mici de 10-15 grade Celsius.

Dalechampia trebuie cultivată într-un loc protejat de vânt şi de curenţii puternici de aer. După ce au trecut lunile de iarnă, ghiveciul poate fi mutat în grădină sau pe balcon.

Arbustul are nevoie de lumină din abundenţă pentru a se dezvolta armonios, însă trebuie avută grijă ca el să fie ferit de razele directe ale soarelui, care pot provoca arsuri frunzelor.

Dalechampia trebuie udată cu regularitate, având grijă ca terenul să fie mereu puţin umed. Se vor evita excesele de apă, care pot provoca putrezirea rădăcinilor. Tot pentru aceasta, dar şi pentru a preveni apariţia mucegaiului, se va avea grijă ca farfuria ghiveciului să fie mereu golită de apă. În lunile de iarnă, planta se udă mai rar.
Din martie şi până în octombrie, o dată la 20-25 de zile, în apa pentru udat se poate amesteca îngrăşământ pentru plantele cu flori. Sunt de preferat îngrăşămintele bogate în azot şi potasiu, care favorizează înflorirea şi dezvoltarea noii vegetaţii.

Dalechampia preferă solurile bogate în materie organică şi foarte bine drenate. O dată la doi-trei ani este recomandată schimbarea pământului şi a ghiveciului pentru a oferi rădăcinilor spaţiul necesar pentru o bună dezvoltare.

 

Înmulţire, paraziţi şi boli

Înmulţirea plantei poate fi realizată primăvara prin seminţe sau prin butaşi la sfârşitul verii.

Cei mai periculoşi duşmani ai Dalechampiei sunt acarienii şi afidele.

Este recomandată efectuarea unui tratament preventiv cu un insecticid cu gamă largă de acţiune şi cu un fungicid pentru a combate apariţia ciupercilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dalechampia trebuie protejată.
 Vizualizări articol: 585 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dalechampia trebuie protejată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei