Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 mar 2008 - Anul XIII, nr. 52 (3733)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cerbul de Aur, în luna septembrie, la Braşov

Festivalul Cerbul de Aur se va desfăşura în prima decadă a lunii septembrie, în Piaţa Sfatului din Braşov, a declarat Ioan Duma, directorul ediţiei din acest an a manifestării.

După o pauză de doi ani, festivalul va fi reluat în acest an, într-un format asemănător cu cel din 2005. Potrivit lui Ioan Duma, TVR are fonduri să organizeze Cerbul de Aur. "Probabil, în trecut, nu s-a dorit suficient de mult să se organizeze festivalul", a spus Duma.

El a fost prezent sâmbătă seara, la TVR, alături de Alexandru Sassu, preşedintelele-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), în culisele spectacolului "Cerbul de Aur, de la alb-negru la color", care a celebrat 40 de ani de la debutul Cerbului de Aur.

Cerbul de Aur 2008 se va întinde pe o perioadă de cinci zile, dintre care primele patru vor fi dedicate concursului internaţional, iar ultima - galei. Conform tradiţiei, festivalul are două componente: concursul internaţional şi recitalurile invitaţilor.

 

„Un adevărat festival”.

În plus, Ioan Duma a spus că intenţionează ca în concursul internaţional Cerbul de Aur să intre circa 30 de concurenţi, români şi străini. "Va fi un adevărat Festival Cerbul de Aur", a afirmat Duma, precizând că, pe lângă concursul internaţional, manifestarea va cuprinde şi o serie de evenimente adiacente.

Festivalul din luna septembrie urmează spectacolului aniversar "Cerbul de Aur, de la alb-negru la color", difuzat sâmbătă seara, în direct la TVR 1. Pe 1 martie, TVR a avut ca invitaţi, pe de-o parte, interpreţii români care au câştigat diverse premii la Cerbul de Aur în perioadele 1968-1971 şi 1992-2005, dar şi concurenţi străini - câştigători sau nu ai Cerbului de Aur- care au interpretat melodii româneşti celebre.

Totodată, telespectatorii TVR 1 au votat cel mai îndrăgit cântec românesc în interpretarea unui concurent străin, din 10 piese propuse în cadrul spectacolului: "Să nu-mi iei niciodată dragostea" (interpretată de Mike Peterson din Olanda), "Let Me Try" (interpretă - Pamela din Malta), "Nu-ţi spun adio" (Garret Wall din Spania), "Ionel, Ionelule" (Jojo a Gogo din Franţa), "Vin’ la mama de mă cere" (Jyleen, Elveţia), "Iarna" (Urban Tale din Finlanda), "Sufletul meu" (Vanessa Quai, Vanuatu), "Deschideţi poarta soarelui" (Trie Utami, din Indonezia, câştigătoare a trofeului Cerbul de Aur în 1992), "Îţi mulţumesc" (Linda, Italia, cea care a plecat cu trofeul în 2005), "Beiju la la" (interpretă Giulia Nahmany, Israel).

Potrivit televotului, melodia favorită a telespectatorilor TVR1 a fost cea a trupei Holograf - "Să nu-mi iei niciodată dragostea" - interpretată de Mike Peterson din Olanda. Ea a fost urmată în topul preferinţelor de "Îţi mulţumesc" şi "Vin’ la mama de mă cere".

 

„De la alb-negru la color".

Spectacolul "Cerbul de Aur, de la alb-negru la color" s-a întins pe durata a circa patru ore şi a fost prezentat de Ruxandra Gheorghe şi Dan Teodorescu. Aceştia au fost secondaţi de compozitorul şi realizatorul TVR, Horia Moculescu, care a intrat în dialogul cu invitaţii speciali, printre care s-au numărat: Valeriu Lazarov, Stela Popescu, Constantin Drăghici, Margareta Pâslaru, Luminiţa Dobrescu (cea care a fost prima câştigătoare de origine română a Cerbului, în 1969), Mihaela Mihai, Corina Chiriac, Monica Anghel, Narcisa Suciu, Luminiţa Anghel, Mălina Olinescu, dar şi fostul moderator al TVR, Cosmin Cernat, şi Irina Radu, fostul director al Cerbului de Aur.

Ei s-au aflat în studioul 3 al TVR şi au discutat despre cele 15 ediţii precedente ale Festivalului, unii dintre ei interpretând cântecele prin care au reuşit să ţină trofeul Cerbul de Aur acasă ori prin care au cucerit publicul de-a lungul timpului.

Manifestarea s-a încheiat cu o declaraţie adresată şefului TVR, Alexandru Sassu. Moderatorul spectacolului, Dan Teodorescu, l-a pus pe câştigătorul televotului, cântăreţul Mike Peterson, să repete după el mesajul: "Domnule Sassu, vă rog eu mult, faceţi anul ăsta odată şi-odată, la Braşov, Cerbul de Aur".

Utima ediţie a Festivalul Cerbul de Aur a avut loc în septembrie 2005. În 2006, TVR a anunţat că festivalul îşi va schimba locul de desfăşurare pentru "reinventarea brandului", pentru ca mai apoi să anuleze complet evenimentul, motivând lipsa unui buget aferent, televiziunea publică implicându-se în derularea mai multor proiecte de anvergură, precum "TVR 50" sau Eurovision Junior.

Alexandru Sassu, preşedintele-director general al SRTv, a anunţat încă din luna decembrie că Festivalul Cerbul de Aur va avea, în acest an, două ediţii - una la Bucureşti, în martie, şi una la Braşov, în august. Potrivit lui Sassu, motivul este acela că, în 2008, se împlinesc 40 de ani de la debutul festivalului, în 1968, fapt pentru care conducerea SRTv a decis să pregătească "ceva special".

În şedinţa din 7 noiembrie, Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat promovarea, în regim de campanie socială, a ediţiei 2008 a Festivalului Cerbul de Aur.

Cerbul de Aur a avut parte de o istorie sincopată, fiind întrerupt în anul 1972 şi reluat abia după 20 de ani, în 1992.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cerbul de Aur, în luna septembrie, la Braşov.
 Vizualizări articol: 493 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cerbul de Aur, în luna septembrie, la Braşov0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Berbecuţ cu spanac şi caju 200 g pulpa de berbecuţ100 g  spanac50 g caju50 ml ulei de măsline1 lingură smântână1 căţel de usturoi± sare, piper Caju-ul se prăjeşte în ulei de măsline. Berbecuţul se prăjeşte, separat, în ulei de măsline,... Citeşte