Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 dec 2007 - Anul XII, nr. 299 (3668)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Modă şi stil

Paltonul, piesa de rezistenţă a iernii

Sezonul rece aduce foarte multe tendinţe în modă, dar ceea ce este de actualitate nu se potriveşte neapărat oricui. Când trebuie să alegeţi o haină de iarnă, optaţi mai degrabă pentru ceea ce vă vine bine, fie că este vorba de un palton cu croială clasică ori de o jachetă scurtă sport.

Paltonul până la genunchi, uşor cambrat pe talie, este o piesă clasică de vestimentaţie, care cu greu va ieşi din tendinţe; am îndrăzni să spunem, chiar nu va deveni niciodată demodat. Modelul pe care îl alegeţi depinde însă de preferinţele dumneavoastră: puteţi opta pentru paltoane cu rever dublu, cu cordon sau gen rochie - important este să ştiţi să vă puneţi silueta în valoare.
Când mergeţi prin magazine în căutarea hainei de iarnă perfecte, ţineţi cont de faptul că paltonul sau jacheta pe care o cumpăraţi este piesa centrală a garderobei dumneavoastră pentru sezonul toamnă-iarnă. Nu vă zgârciţi, atâta timp cât aveţi parte de calitate.

În cabina de probă

După ce aţi pus ochii pe modelul pe care îl căutaţi, probaţi mai multe mărimi pentru a vă asigura că veţi cumpăra haina care vi se potriveşte cel mai bine. Paltonul trebuie să vi se „aşeze” perfect pe umeri şi pe talie şi să fie cât mai cambrat posibil, dar nu strâmt. Trebuie să aveţi libertate de mişcare când purtaţi haina respectivă. Este important să puneţi paltonul pe dumneavoastră şi să îl daţi jos cu uşurinţă, să nu forţaţi atunci când închideţi nasturii. Încheiată, haina trebuie să cadă drept de la ultimul nasture până la tiv, acesta fiind un semn că mărimea este cea potrivită şi că paltonul respectiv este bine croit. Următorul pas este verificarea tivului. Analizaţi cu atenţie dacă lungimea lui este proporţională cu cea a hainei, dar şi dacă forma paltonului se pretează la tivul pe care îl are. Mai aveţi de făcut un ultim test înainte de a cumpăra haina. Încheiaţi paltonul la toţi nasturii şi aşezaţi-vă pe un scaun. Dacă materialul cade bine şi cusăturile nu vă „ţin”, atunci aţi făcut alegerea ideală.

După silueta fiecăreia


Femeile minione trebuie să aleagă un palton îndrăzneţ, care să atragă atenţia. Nasturii aurii, buzunarele aplicate în talie sau imprimeurile sunt cele mai potrivite accesorii, iar culorile vii sunt în tendinţe sezonul acesta şi avantajează în special minionele. Asortaţi haina cu dresuri colorate şi genţi supradimensionate.
Doamnelor înalte le recomandăm să opteze pentru paltoane de culoare gri, cu formă trapezoidală. Purtaţi un astfel de palton cu o pereche de jeanşi sau pantaloni pană, pentru a crea un joc de volum, şi accesorizaţi ţinuta cu o pereche de mănuşi roşii de piele, dar nu le ocoliţi nici pe cele cu alte forme, materiale sau culori.
Pentru doamnele plinuţe, cea mai bună opţiune este un palton cu imprimeu, care trebuie însă combinat numai cu ţinute monocrome. Pentru a crea un efect de alungire, purtaţi dresuri de aceeaşi culoare cu pantofii. Alegeţi cu atenţie imprimeul, pentru că acesta este elementul care poate da un efect şic ţinutei, dar tot el o poate strica. Nu optaţi pentru un imprimeu ţipător, ci pentru unul cu gust. Puteţi cumpăra un palton cu un guler amplu, care să creeze impresia de ţinută-clepsidră, sau puteţi alege un palton cu cordon pentru a crea un efect de subţiere.
Pentru o siluetă androgină, paltonul ideal este acela cu mâneci ample evazate. O astfel de croială a mânecilor ajută la crearea unui efect de rotunjime şi dă impresia unei siluete-clepsidră chiar şi în cazul doamnelor care nu arată astfel. Optaţi pentru culoarea alb, la modă iarna aceasta.
(Click News)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Paltonul, piesa de rezistenţă a iernii.
 Vizualizări articol: 628 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Paltonul, piesa de rezistenţă a iernii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de ciuperci în pâine 4 porţii - 80 minute400g ciuperci100g smântână1 leg. pătrunjel50ml ulei50g unt80g caşcaval2 cepe2 căpăţâni de usturoi4 chifle sau pâini rotunde mai mari1 linguriţă chimen1 linguriţă cimbru uscat1/2... Citeşte