Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 dec 2007 - Anul XII, nr. 299 (3668)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cuplu

Motive de ceartă

Se spune că o ceartă din dragoste este cel mai bun condiment pentru o relaţie, dar, atunci când cearta devine aproape o rutină, este cazul ca partenerii să îşi pună întrebări şi să descopere împreună care este cauza acestui conflict permanent.
În general, motivele de ceartă într-un cuplu sunt banii, sexul, serviciul, copiii şi activităţile casnice, în această ordine. Cele mai multe conflicte se declanşează din cauza opiniilor diferite pe care partenerii le au în privinţa acestor subiecte, însă răbdarea şi comunicarea sunt cheia succesului pentru ca partenerii să ajungă la un compromis. Dacă observaţi că mereu vă ciondăniţi pentru aceleaşi lucruri sau dacă în momentul în care găsiţi soluţia pentru o problemă imediat apare alta, atunci, situaţia poate fi un pic mai serioasă decât pare la prima vedere.

Trecutul.

Se întâmplă ca într-un cuplu să se ducă „bătălii” care sunt provocate de experienţele din trecut şi care pot să nu aibă nici o legătură cu prezentul. Sentimentele de inferioritate, respingerea, trădarea sau alte stări de acest fel trăite în copilărie pot declanşa anumite reacţii pe care persoanele afectate nu şi le pot explica. De exemplu, dacă o persoană a fost părăsită în copilărie de unul dintre părinţi, aceasta poate avea o reacţie exagerată dacă este pusă în situaţia de a accepta sau de a fi de acord cu o călătorie de afaceri planificată în ultimul moment. Sau dacă, în copilărie, unul dintre parteneri era pedepsit să îşi facă ordine în cameră de fiecare dată când făcea câte o boacănă, este foarte probabil ca, în prezent, respectivul să fie copleşit de o mânie iraţională când i se cere sau i se impune să facă ordine în casă.

Bombe cu ceas.

Dacă în relaţia dumneavoastră există anumite subiecte tabu care pot declanşa o ceartă de proporţii, soluţia ar fi să aduceţi aceste probleme în discuţie cât mai des posibil. Altfel, există riscul ca ele să devină adevărate „bombe cu ceas”. Pe lista acestor subiecte tabu se poate număra o aniversare uitată sau un moment în care aţi simţit că partenerul nu a fost alături de dumneavoastră când aveaţi mai mare nevoie. De cele mai multe ori, subiectele de acest gen se referă la o încălcare gravă a „pactului” nescris dintre cei doi, cum ar fi o aventură extraconjugală sau o trădare a încrederii. Este perfect în regulă să uitaţi de problemele din trecut cu care relaţia dumneavoastră s-a confruntat, dar este esenţial să vă asiguraţi că aceste probleme au fost rezolvate.

Motivele reale.

În cuplu, partenerii se ascund de multe ori în spatele unor subiecte precum banii sau treburile domestice pentru a lupta pentru nevoi mai profunde. De exemplu, o ceartă iscată în legătură cu cheltuielile suportate de fiecare dintre parteneri poate fi, de fapt, o încercare de a stabili responsabilităţile în cuplu sau de a „declara” cine deţine puterea. Certurile legate de treburile domestice făcute sau nu în casă pot fi declanşate de sentimentul unuia dintre parteneri că nu este respectat şi preţuit de celălalt. În plus, cearta declanşată de „programul” de sex are de fapt legătură cu nevoile partenerilor de dragoste şi afecţiune.

Rol benefic.

Există totuşi cupluri în care cearta are un rol benefic, aceasta fiind singura ocazie când partenerii pot împărtăşi ceea ce simt. Cearta poate adăuga sare şi piper unei relaţii sau poate fi o modalitate de a atrage atenţia celuilalt. Unele conflicte merită declanşate doar pentru a face împăcarea mai dulce, iar împăcarea este o ocazia de a-şi declara unul celuilalt dragostea. Oricum ar fi, trebuie să ţineţi totuşi cont de faptul că în spatele oricărui conflict în cuplu se poate ascunde o problemă mult mai importantă, care se vrea observată, analizată şi rezolvată.
(Click News)
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Motive de ceartă.
 Vizualizări articol: 1008 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Motive de ceartă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de ciuperci în pâine 4 porţii - 80 minute400g ciuperci100g smântână1 leg. pătrunjel50ml ulei50g unt80g caşcaval2 cepe2 căpăţâni de usturoi4 chifle sau pâini rotunde mai mari1 linguriţă chimen1 linguriţă cimbru uscat1/2... Citeşte