Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 dec 2007 - Anul XII, nr. 298 (3667)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sfaturi

Ciocolata, un aliat în bucătărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă, atunci când se gândesc la siluetă, doamnele nu se împacă prea bine cu ciocolata, în bucătărie, aceasta devine un aliat de nădejde.

Există trei categorii principale de ciocolată: neagră, cu lapte sau albă. Ciocolata neagră trebuie să conţină minimum 35 la sută cacao, cea cu lapte 25 la sută, iar cea albă este făcută exclusiv din unt de cacao. Bineînţeles că există şi alte varietăţi de ciocolată, realizate pe baza celor trei principale: cu fructe, cu cereale sau cu caramel, de exemplu. Pe lângă plăcerea de a o consuma, ciocolata este şi un aliat de bază în bucătărie, fiind folosită pentru realizarea a numeroase reţete.
Ciocolata poate fi încorporată în compoziţia prăjiturilor. Înainte de a profita la maximum de savoarea sa, ciocolata trebuie mai întâi topită.

Pe baie de abur.

Cea mai cunoscută metodă pentru topirea ei este la bain-marie. Pentru aceasta, puneţi bucăţile de ciocolată într-o cratiţă. Este indicat ca acestea să fie tăiate mărunt pentru a scurta timpul de topire. După aceea, puneţi vasul într-o altă cratiţă mai mare, plină cu apă la temperatura de 40 de grade. Altă metodă pentru topirea ciocolatei este cuptorul cu microunde, pe care trebuie să-l setaţi la temperatura pe care o folosiţi, în general, pentru decongelarea alimentelor. Ciocolata trebuie ţinută între unu şi patru minute, în funcţie de cantitate. Odată topită, ea poate fi amestecată în coca prăjiturii pe care o preparaţi exact înainte de a o băga la cuptor. În cazul în care folosiţi ciocolată albă, trebuie să fiţi atenţi ca în compoziţia prăjiturii să nu se afle prea multă grăsime deoarece riscaţi ca produsul final să fie mult prea gras.
Orezul cu lapte căruia i se adaugă un pic de ciocolată este extrem de delicios. Acelaşi lucru se poate spune şi despre crema de zahăr ars sau despre cremele de ciocolată, care sunt la fel de savuroase, mai ales dacă li se asociază şi condimente pentru dulciuri cum ar fi scorţişoară sau vanilie.

Ideală pentru glazură.

Nu ezitaţi să folosiţi ciocolata pentru glazurarea prăjiturilor. Amestecaţi aproximativ 200 de grame de ciocolată neagră cu 100 de grame de unt şi întindeţi pe prăjitură cât este caldă. De asemenea, se poate amesteca şi cu un pic de frişcă şi se mai poate adăuga, în funcţie de gust, puţin zahăr. După ce aţi întins glazura, pentru efect decorativ presăraţi nucă de cocos rasă. Tot pentru decorarea prăjiturilor puteţi crea, după bunul dumneavoastră plac, numeroase forme din ciocolată: inimioare, floricele, brăduţi. După ce aţi topit ciocolata şi aţi aşezat pe masă o foaie de hârtie de bucătărie, cu ajutorul unei linguri luaţi un pic din compoziţie şi folosiţi-vă îndemânarea pentru a realiza formele dorite. Dacă nu sunteţi destul de îndemânatică, puteţi folosi forme pentru decupat figurine.

Sos la friptura de vită

Dacă folosirea ciocolatei pentru prăjituri şi dulciuri de tot felul nu este o noutate, trebuie să ştiţi că acest produs poate fi folosit şi atunci când vine vorba despre felurile principale de mâncare. În cazul în care ciocolata se asociază cu gustul sărat al celorlalte preparate, este absolut necesară utilizarea ciocolatei negre sau a pudrei de cacao amară. Ciocolata poate fi folosită la prepararea unor sosuri ce însoţesc fripturile, în special cele de vită.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ciocolata, un aliat în bucătărie.
 Vizualizări articol: 717 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ciocolata, un aliat în bucătărie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salata cu omleta 2 porţii - 25 minute 4 ouă2 roşii2 castraveţi1 leg. ceapă verde1 salată verde mai mare2 linguri boabe de porumb fiert3 linguri ulei de măsline1 lămâie1 leg. pătrunjel verdesare, piperFaceţi 2 omlete din câte 2 ouă amestecate cu... Citeşte