Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 oct 2007 - Anul XII, nr. 245 (3620)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 10 ani

Plasture contraceptiv, în locul pilulelor

"

Un plasture contraceptiv revoluţionar care nu tulbură echilibrul hormonal al organismului femeii ar putea înlocui în curând pilulele, care au câteva efecte secundare extrem de neplăcute, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani preluat de thisislondon.co.uk.

Noul tratament nu va avea efectele secundare neplăcute ale pilulelor contraceptive, precum dureri de cap, creştere a greutăţii şi schimbări de stare psihică.

Medicamentul nu are efectele secundare date de tratamentul de lungă durată cu contraceptive orale - creşterea riscului de cancer mamar şi apariţia cheagurilor de sânge.

Noul medicament, sub formă de plasture, aflat încă în stadiu de dezvoltare, se va aplica lunar.

Medicamentul funcţionează pe principiul unei tehnici revoluţionare, "interferenţa ARN", care vizează blocarea unor gene care contribuie la formarea ovulelor. Mai precis, se blochează o genă care contribuie la formarea învelişului exterior al ovulului, acesta devenind infertil. Medicamentul nu afectează ovulele din ovare, ci numai pe cele care sunt eliminate în timpul ciclului menstrual. Fertilitatea apare imediat după întreruperea tratamentului.

În urma testelor preliminarii s-a descoperit că plasturele contraceptiv are o eficienţă de 95%.

Plasturele va fi testat pe subiecţi umani abia peste aproximativ 10 ani.

În ciuda multiplelor sale avantaje, plasturele nu poate înlocui pilulele contraceptive administrate pentru reglarea ciclului menstrual sau reducerea durerilor. Pentru femeile care utilizează pilulele doar pentru funcţia contraceptivă, plasturele poate fi, însă, de un real ajutor.

Aceeaşi tehnică ar putea fi utilizată pentru combaterea cancerului şi pentru noi tratamente împotriva unor boli cronice precum diabetul. Tehnica este atât de valoroasă încât cercetătorii care au descoperit-o au fost recompensaţi anul trecut cu premiul Nobel.

Medicamentul este dezvoltat de cercetătorii de la Brigham and Women's Hospital din Boston, Massachusetts, şi a fost prezentat la conferinţa anuală a Societăţii americane pentru medicină reproductivă.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plasture contraceptiv, în locul pilulelor.
 Vizualizări articol: 747 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Plasture contraceptiv, în locul pilulelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei