Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 157 (6867)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Controale

Poliţiştii au confiscat produse alimentare transportate în autoutilitare insalubre

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii suceveni care au desfăşurat acţiuni de control în trafic au urmărit în ultimele zile şi respectarea normelor de igienă şi siguranţă a alimentelor în timpul transportului acestora pe drumurile publice. Poliţiştii au depistat două transporturi de produse alimentare efectuate în condiţii de igienă îndoielnice, luând măsuri de sancţionare dar şi de confiscare a mărfurilor.

Un prim caz este din data de 11 iulie, când poliţiştii de la Biroul Rutier Suceava au oprit în trafic, pe DN 29 Suceava – Botoşani, o autoutilitară care transporta peste 120 de kilograme de produse de panificaţie. În primul rând, maşina nu era autorizată pentru transport de astfel de produse, nu existau documente de calitate a mărfii, iar pâinea era depozitată în lăzi neacoperite, puse inclusiv pe jos, în autoutilitară.

Şoferul, un bărbat în vârstă de 65 de ani, a fost amendat pentru transportul ilicit, totodată fiind sesizată Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava. Specialiştii sanitar-veterinari au aplicat şi ei o amendă în valoare de 5.000 de lei iar cele peste 500 de produse de panificaţie (pâine şi alte sortimente) au fost confiscate.   

Sâmbăta trecută, pe 14 iulie, poliţiştii de la Dolhasca au depistat, pe raza satului Poienari, un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Vrancea, care vindea produse agricole ambulant, dintr-o  autoutilitară care nu respecta condiţiile de igienă şi siguranţă, fără a fi autorizat în acest sens şi fără a deţine nici un fel de act pentru marfa vândută.

Tânărul a fost amendat de poliţişti cu 3.000 de lei, în baza Legii 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva actelor de comerţ ilicit, iar de la acesta au fost ridicate următoarele produse:

19kg ardei gras, 285 kg de cartofi noi, 43 kg de roşii, 29 kg de pepene galben, 352 kg de pepene roşu.

Marfa a fost ridicată de poliţişti şi predată celor de la ANAF, în vederea valorificării

Comisarul-şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, a declarat că acţiunile au fost organizate în cadrul campaniei, „Turism în Siguranţă” şi a transmis un mesaj către agenţii economici dar şi către potenţialii cumpărători:

„Poliţiştii atrag atenţia agenţilor economici să respecte legislaţia privind actele de comerţ şi să manifeste responsabilitate faţă de siguranţa cetăţenilor în ceea ce priveşte calitatea produselor comercializate. De asemenea, poliţiştii recomandă turiştilor dar şi sucevenilor să cumpere alimente doar din unităţile autorizate şi să nu încurajeze comerţul ilicit care poate avea efecte nefaste nu doar sub impactul financiar dar şi al sănătăţii persoanei”.

Campania, „Turism în Siguranţă” se adresează deopotrivă turiştilor care se vor afla în perioada următoare pe raza judeţului dar şi sucevenilor care doresc să călătorească în ţară sau în străinătate. În cadrul campaniei vor fi derulate activităţi de informare şi responsabilizare dar şi acţiuni ale structurilor operative pentru identificarea şi sancţionarea celor care încalcă prevederile legale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii au confiscat produse alimentare transportate în autoutilitare insalubre.
 Vizualizări articol: 2108 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Poliţiştii au confiscat produse alimentare transportate în autoutilitare insalubre5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei