Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 157 (6867)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sfârşit tragic

Profesorul Petru Panait, găsit mort în albia râului Moldova

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Profesorul şi antrenorul de rugby Petru Panait, dispărut din data de 6 iulie, a fost găsit mort, sâmbătă seară, în albia râului Moldova, în apropierea confluenţei cu pârâul Humor. Din păcate, ceea ce bănuiau apropiaţii s-a confirmat. Trupul acestuia a ieşit la suprafaţă, după o perioadă lungă petrecută în apă.

Petru Panait, în vârstă de 69 de ani, a fost văzut ultima oară vineri, 6 iulie, când a plecat de la Suceava, la Gura Humorului, cu mai multe grupe de copii, care au participat la un turneu de mini-rugby ce a avut loc la Humor. Grupele de copii sunt antrenate de Vasile Conache, în timp ce Petru Panait, pensionar, oferea sprijin.

Grupele de copii de la Suceava au campat cu corturi în apropiere de terenul de rugby din Gura Humorului. În jurul orei 20.30, Petru Panait şi-a luat bagajul şi a plecat, spunându-le celorlalţi că preferă să se cazeze la un hotel în loc să doarmă la cort. Pe o cameră de supraveghere s-a putut observa că acesta s-a îndreptat spre râul Moldova, aflat totuşi la o distanţă apreciabilă. Poliţiştii au făcut ulterior investigaţii pe mai multe camere de supraveghere din Gura Humorului, însă acesta nu a mai fost văzut. Dispariţia lui Petru Panait a fost sesizată luni, 9 iulie, de către soţia sa. Aceasta ştia că bărbatul este la turneul de la Gura Humorului până luni, astfel că până în acea zi nu şi-a făcut griji. Nici cei de la turneu nu şi-au făcut prea multe griji, crezând că Panait este plecat acasă, la Suceava. 

Despre Petru Panait nu s-a mai ştiut nimic până acum două zile. Sâmbătă seară, un pescar a sunat la 112 şi a sesizat că în albia Moldovei este un cadavru. Acesta a fost recunoscut cu certitudine de apropiaţi după semnalmente şi haine.

Poliţiştii au deschis un dosar penal şi aşteaptă concluziile medico-legale, pentru a stabili cauza morţii.

Petru Panait nu era cunoscut cu probleme medicale, iar cea mai probabilă variantă este cea a unei căderi accidentale în apă. 

 

Jucător de rugby la mai multe echipe din ţară, apoi antrenor şi profesor de sport

Antrenorul sucevean Constantin Vlad, coleg o bună perioadă de timp cu Panait, ne-a spus câteva cuvinte despre cariera sa de jucător şi apoi de antrenor.

Constantin Vlad ne-a spus că Panait a început să joace rugby din jurul anilor 1960, mai întâi la Constructorul Suceava, după care la CSM Sibiu şi Universitatea Timişoara, acolo unde a făcut facultatea. După Sibiu şi Timişoara, Panait a revenit la CSM Suceava, unde a mai jucat ani buni. Acesta a activat o perioadă şi la echipa de seniori – Minerul Gura Humorului.După ce şi-a încheiat cariera de jucător, Panait a devenit profesor de sport şi antrenor al echipelor de juniori de rugby.

Acesta a avut elevi care ulterior au făcut carieră în rugby, fiind jucători ai naţionalei României, iar unii dintre ei au făcut performanţă şi la nivel european. Constantin Vlad a amintit de nume importante ale acestui sport, precum Gelu Ignat, Neculai Nichitean, Ilie Ivanciuc, Ovidiu Sluşariuc, Petru Bălan. Mulţi alţi elevi ai profesorului Petru Panait au format nucleul echipei de rugby din Suceava, dar au activat şi la alte echipe din ţară.

„Domnul Panait a plecat într-un veşnic cantonament, unde sunt deja mulţi dintre colegii lui dar şi câţiva dintre elevii săi”, a mai spus Vlad.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorul Petru Panait, găsit mort în albia râului Moldova.
 Vizualizări articol: 5253 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 4 voturi
Profesorul Petru Panait, găsit mort în albia râului Moldova3.854

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei